Unik chans – hjälp din kommun att bli bättre på cykling

CykelfrämjandetInfrastruktur, Nyheter, Trafiksäkerhet

Kan din kommun bli en bättre cykelkommun? Tänkte väl det! Nu – till och med årsskiftet – finns det statliga pengar för din kommun att söka, som kan gå till just cykelsatsningar. Många kommuner vet dock inte om det, hjälp din kommun på traven!

Hur då? Jo, genom att kopiera texten nedan och mejla till dem som har inflytande över cykel- och trafikplaneringsfrågor där du bor. Bra personer att mejla är ordföranden i kommunstyrelsen och gärna också ordföranden i den nämnd som har hand om cykelfrågor (den brukar heta exempelvis tekniska nämnden eller samhällsbyggnadsnämnden).

Gör så här:

  1. Kopiera och klistra in texten nedan i ett mejl.
  2. Byt ut markerade tecken mot din kommuns namn och eventuell kommunspecifik information.
  3. Fyll i mejladress/adresser.
  4. Skicka iväg! Glöm inte att klappa dig själv på axeln för din insats.

Hej!

Jag mejlar till dig eftersom jag vill ha bättre förutsättningar för att cykla i vår kommun!

Just nu finns statliga pengar att söka för att bygga mer cykelväg och andra smarta cykellösningar som gör det enklare och säkrare att välja cykeln. Genom stadsmiljöavtalets särskilda cykelsatsning finns det 300 miljoner kronor nästa år och 250 miljoner kronor för 2022 att söka. Vilken möjlighet!

Pengarna får användas till satsningar på cykelbanor, cykelparkeringar eller andra anläggningar för cykeltrafik. Jag skulle gärna se att ni satsar på [XX och XX, beskriv ett område, en väg eller korsning som behöver bli bättre och bifoga gärna bild].

Jag tror och hoppas att [kommun XX] vill ta cykeltäten, trampa igång omställningen och satsa på att bli bäst i landet på cykling! [Idag är ni ju endast på XX plats enligt Cykelfrämjandets Cyklistvelometer: https://cykelframjandet.se/cyklistvelometern-2020/ Obs! Inte alla kommuner som finns med här.]

Många kommuner tycker att det är krångligt att söka pengar från stadsmiljöavtalet, men den här gången är det faktiskt enklare än vanligt. Kraven på motprestation i just denna utlysning är mindre än i det vanliga stadsmiljöavtalet. Så ta täten!

Nu är det bråttom! Pengarna måste sökas senast den 31 december. Ni missar väl inte chansen?

Här kan du läsa mer om hur det går till att ansöka: https://www.trafikverket.se/tjanster/ansok-om/ansok-om-bidrag/statligt-stod-for-hallbara-stadsmiljoer—stadsmiljoavtal/

— SLUT PÅ MEJL —

Inte medlem i Cykelfrämjandet?

Vi jobbar för att din cykling ska vara smidig och trygg nu – och i framtiden. Ju fler vi är desto mer kan vi göra. Missa inte vårt julerbjudande att ge bort ett medlemskap för 125 kr/år, till dig själv eller någon annan som vill stödja vårt arbete för ett bättre Cykelsverige.

Ja tack, ett medlemskap i Cykelfrämjandet låter som en toppengrej!

 

Dela!