Poddpremiär: #1 Utmaningen är inte barnen – det är föräldrarna

CykelfrämjandetNyheter

Hur får vi våra barn att gå eller cykla till skolan, kompisarna och träningen i stället för att bli skjutsade? Och hur får vi föräldrarna att sluta skjutsa? Det är ett ämne som Anna-Karin Lindqvist, som är den första gästen i vår podcastserie om fyra avsnitt, har stenkoll på. Anna-Karin är universitetslektor och forskare vid Luleå tekniska universitet.

Med sitt  världsuppmärksammade projekt med fokus på aktiva skoltransporter menar hon att det är föräldrarnas attityder som behöver förändras. ”Jag älskar dig – därför skjutsar jag dig” är den rådande attityden men hon skulle hellre se att den ändrades till: ”Jag älskar dig – därför får du cykla till skolan.”

Cykla mot målen är en podcastserie från Cykelfrämjandet där vi belyser FN:s globala hållbarhetsmål och hur cykeln och cykling kan vara med och bidra till att vi uppnår dessa.

Du hittar premiäravsnittet #1 Utmaningen är inte barnen – det är föräldrarna på Spotify.

Dela!