Skåne får ny cykelfestival 6–7 september

CykelfrämjandetNyheter

För alla som gillar cykling! Lördag den 7 september blir det folkfest med cykeltema i Skurup.

Prova på landsvägscykling, lär dig fixa hojen, testa enhjuling och lyssna på advokaten som började cykla. Det är smakprov på vad som erbjuds när Skurup bjuder in till evenemanget Skånsk cykelfestival den 6–7 september.

Festivalen är uppdelad i två delar. Fredag den 6 september hålls ett seminarium om cykling på mindre orter och landsbygd. Seminariet riktar sig till särskilt inbjudna gäster, däribland politiker, tjänstemän och entreprenörer som arbetar med, eller intresserar sig för cykelutveckling.

Deltar under seminariedagen gör bland annat:

  • Jesper Pørksen, Dansk cykelturisme
  • Gael Joly, MTB Österlen och Velo – Österlen vintage-cykelfestival
  • Johan Ekström, Trafikverket
  • Janet van der Meulen Visser, Trafikverket/Lunds universitet
  • Charlotte Hagström, docent vid Lunds Universitet
  • Moderator: Lars Strömgren, Cykelfrämjandets ordförande

Alla välkomna till Folkets park i Skurup

På lördagen välkomnas allmänheten till Folkets park i Skurup klockan 10–16 för diverse cykelrelaterade aktiviteter, bland annat kan du prova-på liggcykel, velomobil och elcykel och enhjuling. Det blir också föredrag, cykelsemestertips och musikunderhållning och för den som vill lära sig laga och fixa sin cykel är cykelmekarkooperativet Drevet på plats.

– Syftet med festivalen är att lyfta cyklandet som transportmedel på mindre orter och landsbygd. Det finns en stor outnyttjad potential till mer ortsliv och tryggare miljö. Cykling bidrar till bättre hälsa både genom att vi rör på oss och minskar användningen av fossila bränslen. Det säger miljöstrategen Linda Wolski – en av initiativtagarna till festivalen – i en intervju i Lokaltidningen.se.

Mer information finns i evenemangsposten på Facebook.

Dela!