Junior Kommunikatör & projektledare

 

Image

Är du kreativ och driven med intresse för innehållsproduktion för webb och sociala medier? Som kommunikatör och projektledare hos Cykelfrämjandet arbetar du tillsammans med kollegorna på enheten Medlem & kommunikation för att planera, organisera, producera och genomföra olika projekt och kommunikationsinsatser för föreningen. Hos oss får du en unik möjlighet att bidra till hållbar och aktiv mobilitet genom ett bättre Cykelsverige!  

Om Cykelfrämjandet 

Cykelfrämjandet är en ideell förening som jobbar för en bättre, säkrare och mer attraktiv cykelmiljö i hela Sverige. Våra medlemmar är organiserade i lokala föreningar, så kallade kretsar, runt om i landet. Vi ordnar aktiviteter och driver en bredd av projekt med fokus på cykling, och vi arbetar med politiskt påverkansarbete med målet att skapa ett bättre och säkrare Cykelsverige. I dagsläget är vi knappt 20 personer som jobbar på Cykelfrämjandets kansli och vi sitter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Nu söker vi en kommunikatör och projektledare som kan bidra till arbetet på vår enhet för Medlem & kommunikation. 

Om enheten Medlem & kommunikation 

Du blir en del av enheten Medlem & kommunikation där vi i dagsläget är fyra personer som arbetar med förenings- och medlemsutveckling, medlemsservice och medlemsaktiviteter, projektkommunikation, kampanjer, företagssamarbeten, Cykelfrämjandets tidning, hemsida och sociala medier. Vi arbetar med att stötta och kommunicera med föreningens medlemmar internt och extern kommunikation om föreningens arbete och om projekten vi driver. Enheten Medlem & kommunikation ansvarar också för projektledning, exempelvis inom cykelturism och cykelvänliga arbetsplatser.

Om tjänsten 

Tillsammans med kollegorna på enheten Medlem & kommunikation ansvarar du för att utforma, producera och genomföra föreningens kommunikationsinsatser. I rollen jobbar du nära dina kollegor på enheten med att ta fram olika typer av kommunikationsmaterial och kampanjer i form av framför allt text, men även enklare grafiskt material och video till våra sociala kanaler och hemsida. Du kommer att ha möten med våra olika projektledare för att tillsammans med dem planera, utforma och publicera passande kommunikationsinsatser till deras projekt.

I tjänsten ingår också projektledning av Cykelfrämjandets årliga medlemsevenemang Cykelturveckan. I augusti varje år (ofta v 32) möts runt 100 medlemmar under Cykelturveckan
på en ny ort för att utforska tillsammans genom organiserade cykelturer och gemensamma kvällsaktiviteter. Inom tjänsten kan det också finnas möjlighet att vara projektledare eller projektmedarbetare för exempelvis Cyklistvelometern och Cykelvänlig arbetsplats. Cykelfrämjandet är en relativt liten organisation och ibland innebär det också att vi måste stötta varandra i uppgifter som inte ligger direkt inom den egna rollen.

Tillsammans med den strategiska kommunikatören har du också möjlighet att bidra till utvecklingen av Cykelfrämjandets kommunikation. Rollen är bred och arbetsuppgifterna kan variera i komplexitet utifrån de kommunikationsinsatser som behövs. Cykelfrämjandet är i en spännande utvecklingsresa och här finns det stora möjligheter till att utvecklas som kommunikatör! 

Exempel på arbetsuppgifter: 

 • Planera, producera och publicera löpande innehåll i form av text, bild och gärna video (eller vara intresserad av att lära dig video).  
 • Utforma och producera kampanjer för tryckta, digitala och sociala kanaler.   
 • Säkerställa och anpassa Cykelfrämjandets tonalitet och budskap för olika kanaler. 
 • Underhålla och uppdatera delar av vår hemsida (Wordpress). 
 • Planera och genomföra webbinarier. 
 • Projektledning.  

Meriterande:  

 • Erfarenhet av liknande tjänster eller uppdrag.  
 • Erfarenhet av eller utbildning inom kommunikation.  
 • Erfarenhet från ideella och medlemsstyrda organisationer.   
 • Erfarenhet eller intresse av föreningsarbete. 
 • Erfarenhet av medlemsutveckling och engagemangsfrågor. 
 • Erfarenhet av rollen som projektledare. 

Dina personliga egenskaper är viktiga för att du ska trivas hos oss. Därför tror vi att du: 

 • Vill utvecklas i din roll och är öppen för att lära dig nya saker. 
 • Är kreativ, utforskande, nyfiken och vill bidra till att utveckla och förbättra Cykelfrämjandets kommunikationsarbete.  
 • Är intresserad av att driva frågor om cykling, miljö/klimat och folkhälsa. 
 • Har god förmåga att samarbeta, kommunicera och självständigt leda processer.  
 • Uppskattar flexibilitet, snabba växlingar och att arbeta i olika tempon.  
 • Är en trygg person med integritet, stark egen drivkraft och god samarbetsförmåga.  
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.  
 • Planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat sätt. 
 • Är självgående, levererar med kvalitet och håller deadlines. 
 • Delar Cykelfrämjandets värderingar.  
   

Vi eftersträvar mångfald och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 

Om anställningen 

Anställningsform: ett års projektanställning med mycket goda möjligheter att både utveckla och förlänga tjänsten.  
Tjänstens omfattning: 80-100%
Önskat tillträde: Så snart som möjligt.
Placeringsort: Stockholm, Göteborg, Malmö eller Uppsala - med goda möjligheter till att arbeta hemifrån. 
Lön och kollektivavtal: Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal. Lönesättningen är individuell och lönenivån är anpassad efter den ideella sektorn. 

Ansökan 

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och gärna portfolio eller exempel på tidigare arbete eller ett exempel på hur du skulle göra en enklare kommunikationsinsats för Cykelfrämjandet (ex ett inlägg i sociala medier).

I ditt personliga brev får du gärna skriva hur du föreställer dig att du skulle ta dig an rollen som kommunikatör och projektledare hos Cykelfrämjandet!
 
 
Ansökan skickas till jobbannons@cykelframjandet.se med rubriken: Kommunikatör och projektledare.  

Sista ansökningsdag: 31 mars 2024 men skicka gärna din ansökan tidigare eftersom rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Så länge annonsen ligger uppe tar vi in nya ansökningar. 

Vi har ett högt ansökningstryck och upplysningar om tjänsten lämnas i mån av tid av Cykelfrämjandets strategiska kommunikatör och enhetsansvarig för Medlem & kommunikation: johline.lindholm@cykelframjandet.se