Webbinarium: Transportlösningar för cykelturism

Den 6 december 2022 bjöd Cykelfrämjandet in till webbinarium med exempel och inspiration på hur förutsättningarna för cykelturism kan stärkas via möjligheter att kombinera cykel med buss, tåg och via lokala företagar-initiativ. Nedan finns inspelning och presentationer från webbinariet om transportlösningar för cykelturism.

webbinarium om transportlösningar för cykelturism

PRESENTATIONER

Pilotprojekt med cykel på buss i Värmland – Andreas Norum, Visit Värmland 

Andreas Norum, projektledare Visit Värmland berättar om ett pilotprojekt som har gjort det möjligt för cyklister att boka cykelplats på bussar i anslutning till Unionsleden, Vänerleden och Klarälvsbanan under sommaren 2022. 

Cykel på tåg med SJ – Jan Kyrk och Klara Sjölén, SJ  

Jan Kyrk, Affärschef, tillsammans med Klara Sjölén, Produkt- och Konceptansvarig på SJ, berättar om SJ:s arbete med att förbereda sig för en framtida marknad där SJ:s snabb- och regionaltåg kommer att erbjuda cykelplatser.

Cykel och bagagetransport i Skåne – Ingvar Ryggesjö, Travelshop 

Ingvar Ryggesjö, ägare av Travelshop, berättar om hur Skåne-företaget agerar utifrån devisen “vi gör det enklare att cykla” för att ordna transporter för cyklar och bagage för både besökare och företag i södra Sverige.  


Inspelning


Webbinariet genomfördes som en del av projektet ”Cykling till och i naturen för alla åldrar”. Läs mer och se andra webbinarier här.