Vintercyklingens dag 2022

TatjanaOkategoriserade

Vintercyklingens dag är den svenska delen av den globala aktivitetsdagen Winter Bike To Work Day. I år infaller vintercyklingens dag den 11 februari och det uppmärksammar Cykelfrämjandet genom Vintercyklingsveckan 7-13 februari.

Allt fler svenskar cyklar. De senaste åren har ökningen varit kraftig och viljan att ta sig fram utan risk att smittas av Covid-19 har förstärkt den trenden. Men fortfarande är det långt många fler som cyklar under sommarhalvåret än under vinterhalvåret. Vi som verkar för mer och tryggare cykling i samhället anser att cykla borde vara en självklarhet under hela året.

Den internationella Vintercyklingens dag, eller Winter Bike To Work Day, startade i Kanada 2013 och infaller andra fredagen i februari varje år. Vintercyklingens dag infaller den 11 februari 2022. I Sverige har Vintercyklingens dag arrangerats av Svensk Cykling under två år, senast 2021. I år vill vi på Cykelfrämjandet uppmärksamma vikten av vintercykling genom Vintercyklingsveckan 7-13 februari 2022, där den som deltar kan vinna en Hövding. Vill du vara med? Läs mer på vår Facebook (under 7-13/2 är inlägget högst upp).

Om Vintercyklingsveckan och Cykelfrämjandets utmaning:
Cykelfrämjandet utmanar dig som oftast cyklar under den varmare årstiden att testa vintercykling under en vecka.
Är du året-runt-cyklist? Toppen! Din uppgift blir att få en kollega eller kompis att vintercykla under en vecka!
Jobbar du hemifrån – igen? Testa att göra som många andra – fejkcykelpendla! Nej, det är inget skämt. Det är faktiskt ett fenomen sedan ett tag tillbaka. Googla “fake commuting” så får du se.

Tips för vintercykling
Här har vi samlat tips och råd som gör det lättare och tryggare att cykla även under vinterhalvåret.

Vintercykling – så gör du
Här är de bästa vintercyklingstipsen
Cykelexpertens bästa tips för en vinterfin hoj

Ut och njut. Joina cykelrörelsen.

Dela!