ANNONS FRÅN EPASSI. En ny stor studie om personalförmåner från 2025 visar att cykelförmån är mer populärt än fordonsförmån, och att många arbetstagare anser att cykelförmånen skulle förbättra deras allmänna välmående. Därför har företaget Epassi tagit fram cykelförmånen EpassiBIKE, som är utvecklad för att göra det enkelt för arbetsgivare att värna om såväl personalhälsa som miljö.
Med EpassiBIKE på arbetsplatsen kan anställda leasa en ny cykel och spara uppemot 20–35 procent av cykelns pris tack vare upplägget med månadsvisa bruttolöneavdrag.
– Medarbetarna väljer enkelt sin nya drömcykel från Sveriges största nätverk av anslutna cykelbutiker och håller sedan koll på sin förmån i Epassis smidiga app. Och det bästa av allt är att för arbetsgivaren blir cykelförmånen 100 procent kostnadsneutral. Cykelförmånen är alltså ett utmärkt sätt att stärka ert arbetsgivarvarumärke på, säger Åsa Severgårdh, VD på Epassi som erbjuder digitala betallösningar för personalförmåner.
Läs mer om den kompletta lösningen för förmånscyklar
Förmånscykling växer snabbt i Sverige
Intresset för förmånscyklar har ökat kraftigt de senaste åren, och det uppskattas att uppemot 250 000 personer i Sverige redan använder sig av den här typen av cykelförmån via sin arbetsgivare. Många upplever att det har blivit enklare att välja cykeln i vardagen tack vare tillgången till kvalitetscyklar till ett förmånligt pris. En tredjedel av användarna säger att de cyklar mer nu än tidigare, och hälsofördelarna kombineras med ett minskat klimatavtryck – något som bidrar till både individens välmående och en hållbar arbetsplats.
Förmånerna är avgörande för personalen
Forskare vid Aalto Universitetet har tillsammans med Epassi utfört en studie där över 3 000 anställda och arbetsgivare har svarat på frågor som undersöker deras perspektiv på personalförmåner. Studien visar att cykelförmån, friskvård och andra personalförmåner är avgörande vid rekrytering och för att behålla medarbetare:
- 61 procent av Sveriges arbetstagare anser att förmåner är viktiga när de accepterar ett nytt jobb.
- 34 procent kan till och med tacka nej till ett jobb om förmånspaketet visar sig vara svagt.
- Vidare skulle 79 procent byta jobb om allt annat förblev detsamma men förmånspaketet var bättre på annat håll.
– När en person väljer mellan två likvärdiga jobbalternativ på arbetsmarknaden så är det förmånspaketet som kan avgöra vilket de väljer i slutändan. På samma sätt kan förmånspaketet även avgöra om en medarbetare stannar kvar på arbetsplatsen eller lämnar, säger Åsa Severgårdh.
Att satsa på förmåner, så som cykelförmånen, är ett enkelt men kraftfullt sätt att främja medarbetares hälsa och samtidigt stärka arbetsgivarvarumärket. Det visar omtanke, bygger en hållbar företagskultur och gör arbetsplatsen mer attraktiv i en konkurrensutsatt arbetsmarknad.
Vill du få kostnadsfri rådgivning om hur ni kan skapa ett framgångsrikt förmånserbjudande på er arbetsplats? Klicka här för att boka ett möte.
HELA DEN HÄR SIDAN ÄR EN ANNONS FRÅN EPASSI.