Cykelkurser i Uppsala

Vill du kunna cykla till jobbet eller till studierna? Ta en cykeltur med familj eller vänner? Eller kanske lära dig cykla för att kunna söka ett speciellt jobb? Häng med på en cykelkurs!

Image

Cykelkurserna riktar sig till dig som aldrig suttit på en cykel förut eller till dig som kan cykla lite grann. Kursen är för vuxna och ungdomar från 13 år.

Cykelkursen innehåller praktiska och teoretiska övningar. Du lär dig att balansera på cykeln, bromsa och stoppa, trampteknik och trafikregler mm. Målet är att du ska lära dig att cykla och få de kunskaper som gör dig till en trygg cyklist i trafiken. Kursen avslutas med diplomutdelning.

2023 års kurser i Uppsala genomförs inom projektet Frihet på cykel tillsammans med Studiefrämjandet, Föreningshuset Kontakten, NybyVision och Gränby Allaktivitetshus. Tack också till vår sponsor Recover!

Lär dig cykla

Nästa kursomgång startar i april 2023. Båda kurserna är för nybörjarnivå. Anmälan öppnar i början av 2023.

Plats: I närheten av Gottsunda centrum, Uppsala

Cykelkurs 1 måndagar och onsdagar, 24 april - 22 maj 2023, kl 17:30-19:30 (8 tillfällen)

Cykelkurs 2 tisdagar och torsdagar, 25 april - 23 maj 2023, kl 17:30-19:30 (8 tillfällen)

Cykelkurserna anordnas i samarbete med Studiefrämjandet. Du får medlemskap i Cykelfrämjandet och blir del av en studiecirkel hos Studiefrämjandet. 

Kontakt

Nicole Carpman, Cykelfrämjandet
[email protected]

Martin Andersson, Studiefrämjandet
[email protected]


Vi söker instruktörer

Känner du dig också glad och fri när du cyklar? Och vill du att fler ska få den känslan? Bli volontär på våra cykelkurser! Det är inte ovanligt att människor av flera olika anledningar inte fått möjlighet att lära sig cykla och många jobb kräver även att man kan, så behovet är stort!

Vi söker dig som vill lära andra att cykla. Som instruktör är du antingen:

Huvudinstruktör som ansvarar för att koordinera en kurs tillsammans med en annan huvudledare samt vara länken till projektledaren.

Instruktör som visar deltagarna vår metod för att lära sig cykla samt hjälper till med praktiska saker under ledningen av huvudinstruktören.

Vi håller cykelkurser flera gånger per år i Uppsala. För aktuellt schema kontakta projektledaren.
 

Läs mer och anmäl ditt intresse: Ge frihet på cykel - bli cykelinstruktör i Uppsala
Eller mejla till projektledaren.

Instruktörsutbildning

För att bli instruktör är det bra att ha gått vår instruktörsutbildning. Den hålls i första hand fysiskt vid ett tillfälle. I andra hand kan man lära sig den teoretiska biten digitalt av våra erfarna instruktörer inom Frihet på cykel, för att sedan gå bredvid som instruktör under en kurs och lära sig alla praktiska moment. Anmäl dig via länkarna.

Fysiskt
Instruktörsutbildning 16 april 2023, Uppsala
Anmäl dig här.

Digitalt
Ingen planerad

Kontakt

Projektledare Frihet på cykel Uppsala
Nicole Carpman
[email protected]

Kontakt

Projektledare Frihet på cykel Uppsala
Nicole Carpman
[email protected]