Home Kalender Kretsar Instruktörskurs

Instruktörskurs

Instruktörskurs i att lära vuxna att cykla
Lördag 2 april 2022, tid: 11.00–15.00

Plats: Studiefrämjandets Mötesplats Kontakten i Gottsunda centrum intill Biblioteket, Uppsala

Anmäl dig här

Cykelfrämjandets metod lärs ut
Många, många i Uppsala, som kommit till Sverige som ungdom eller vuxen, vill lära sig cykla. Cykelfrämjandet har utvecklat en metod som passar bra för vuxna.

Vi har ordnat flera instruktörskurser för de som vill vara med och hjälpa till under kurserna. Vi har lärt oss bland annat att använda låga cyklar och att starta med cyklar utan trampor. Till att börja med plockas tramporna av, för att man ska kunna koncentrera sig på att hålla balansen och ingen behöver springa efter och hålla i pakethållaren. Vi har också lärt oss att det finns flera moment, när vuxna lär sig cykla, som vi som lärde som barn inte anade när vi började kurserna.

Under instruktörskursen får du lära dig hur man tränar dessa moment för att bli en säker cyklist.

Populära cykelkurser
Cykelfrämjandet i Uppsala har arrangerat cykelkurser i flera år. Här i Uppsala sker cykelkurser i samarbete med Studiefrämjandet. Vi har haft många cykelkurser med entusiastiska deltagare som knappt ville sluta öva. Vi håller till vid Musicalen i Gottsunda, där vi kan öva på ett parkeringsdäck med få parkerade bilar. De flesta lär sig cykla på de sju träffarna. De är glada att nu kunna cykla med sina barn, cykla till jobbet eller ta sig runt i omgivningarna på cykel. Det är ett sätt att känna tillhörighet och frihet.

Fler instruktörer behövs
Cykelfrämjandet i Uppsala kommer att ha cykelkurser i höst på samma plats. Vi kan emellertid bara ha tolv deltagare i varje kurs så det behövs fler instruktörer. Det är en fantastiskt roligt verksamhet. Vi som är engagerade är de flesta pensionärer som älskar att cykla. Vi hoppas att fler är intresserade.

Den som har deltagit i instruktörskursen är sedan välkommen att se hur det går till i praktiken när vi har kommit i gång med vår kurs i augusti – september eller i kurser som ni själva arrangerar.

Vi bjuder dig att delta och ber dig att sprida inbjudan vidare bland vänner eller i din organisation.

Varmt välkommen till en trevlig och viktig dag!
Cykelfrämjandet i Uppsala

Frågor? Kontakta kursledaren Björn Engström, bjorn@bakelit.com; Tel: 070-251 13 88

Kursen sker i samarbete med Studiefrämjandet.

<< Tillbaka

Dela!

Datum

2 april, 2022
Expired!

Tid

11:00 - 15:00

Mer info

Anmäl dig här

Platser

Studiefrämjandets Mötesplats Kontakten
Gottsunda centrum intill Biblioteket
Kategori

Arrangör

Cykelfrämjandet Uppsala
Telefon
0701479915
E-post
uppsala@cykelframjandet.se
Webbplats
https://cykelframjandet.se/uppsala
QR Code