Home Kalender Webbinar Webbinarium: Cykelturism på landsbygden
Webbinarium om utveckling av cykelturism på landsbygden

Webbinarium: Cykelturism på landsbygden

Välkommen på webbinarium med Cykelfrämjandet om cykelturism på landsbygden. Den 25 oktober kl 13.00-14.00 bjuder vi in till ett webbinarium med exempel och inspiration om hur förutsättningarna för cykelturism kan stärkas i mindre befolkade delar av vårt avlånga land. Efter presentationerna kl 14.00-14.30 öppnar vi upp för ett eftersnack för deltagare som vill diskutera vidare.

Dag och tid: 25 oktober kl 13.00-14.30 

Var: Zoom 

Anmäl dig till webbinariet här 

Målgrupp för webbinariet är du som jobbar med frågor kopplade till cykelturism på exempelvis region, kommun eller turismorganisation.  

 

Program   

13.00-14.00 

Innovativa rastplatser i SkåneSofie Norrby, Region Skåne

Sofie Norrby, ledutvecklare på Region Skåne, berättar om en ny satsning för att skapa innovativa rastplatser längs cykelturismleder för att stärka förutsättningarna för cykelturismen på landsbygden.  

Utveckling av UnionsledenCrister Blüme, Bengtsfors kommun 

Crister Blüme, destinationsutvecklare på Bengtsfors kommun, berättar om utvecklingen av Unionsleden, Sveriges fjärde nationella cykelled som sträcker sig 350 km genom omväxlande naturlandskap mellan Norska Moss i väster till Karlstad i öster.

Arctic by Cycle Bikepacking Route NetworkTaneli Roininen, Finnish Center for Cycle Tourism 

Taneli Roininen, project manager at the Finnish Center for Cycling Tourism, presents the recently launched Arctic Bikepacking Trail Network – an initiative to increase bikepacking and cycle tourism above the arctic circle in Finland and Norway.

Presentation från enkätundersökning om behov av samverkan och kunskapsutbyte inom cykelturism samt kommande webbinarier Emilia Sternberg, Cykelfrämjandet 

14.00-14.30  

Eftersnack för den som vill stanna kvar och diskutera vidare 

 

Webbinariet genomförs som en del av projektet ”Cykling till och i naturen för alla åldrar”. Läs mer och se andra webbinarier på gång här.

Välkomna! 

 Vid frågor kontakta: emilia.sternberg@cykelframjandet.se 

Dela!

Datum

25 oktober, 2022
Expired!

Tid

13:00 - 14:30

Mer info

Anmäl dig här

Platser

Zoom
Kategori

Arrangör

Cykelfrämjandet
QR Code