Home Kalender Cykellekar

Cykellekar

Nytt upplägg för cykellekarna den här veckan!
Obs! Vi flyttar evenemanget till lördagen istället för söndagen.

Cykellekarna riktar sig främst till de barn som utan problem kan starta, cykla vidare och stanna men som behöver öva mer på att interagera med andra trafikanter och planera sin cykling i god tid för situationer som uppstår. Därför kommer vi ha ett område vid sidan av för barn som precis lärt sig cykla eller kör med springcykel där det kommer vara en lite enklare hinderbana och lite mer fri-hopp-och-lek. Där kommer det inte finnas någon ledare utan föräldrarna ansvarar för sina barn.

Den här veckan kommer de större barnen få göra olika varianter på en övning där man växelvis räcker över/tar emot en stafettpinne eller liknande. Det här bygger på att man är ganska trygg med att släppa ena handen från styret en liten stund. Vissa barn tycker det är ganska svårt i början så därför har vi en reservövning för de som behöver. Syftet med de här övningarna är känna efter

Nytt är också att vi gärna ser att föräldrar håller sig en liten bit bort första halvtimmen. Andra halvtimmen ägnas åt en kortare cykeltur där vi cyklar som ett tåg i området runt Rambergsvallen. Som uppvärmning till cykelturen börjar vi dock med att leka Följa John – föräldrar och barn.

Under själva cykelturen tänker vi på att vi är förebilder åt våra barn i trafiken. Därför är vi fokuserade på cyklingen och trafiken runt om när vi cyklar på led. Pratstunder med andra föräldrar tar vi efteråt. Vi är sparsamma med tillrättavisningar under själva cykelturen. När vi kommer tillbaka pratar vi om hur det kändes att cykla i trafiken ”på riktigt”.

Läs mer om aktiviteten

Dela!

Datum

14 november, 2020
Expired!

Tid

15:00 - 16:00

Platser

Rambergsvallen
QR Code