Cykellekar

Image

 

Cykelfrämjandet i Göteborg anordnar cykellekar för barn i förskoleklass och lågstadiet. Syftet med lekarna är dels att öva balans och lära sig manövrera sin cykel men framförallt allt tränar vi på att kommunicera och interagera med varandra medan vi cyklar. Vi utgår från övningarna i den här foldern och anpassar svårighetsgraden efter de barn som deltar.

Det är önskvärt att både föräldrar och barn deltar i övningarna eftersom vi tror att det inspirerar er till att cykla mer tillsammans även i vardagen. Vi leker/cyklar i ca en timme. Cykellekarna är ett bra första steg för dig som vill gå ihop med andra föräldrar och starta en cyklande skolbuss.

När och var vi anordnar cykellekar står i vår kalender på Göteborgskretsens startsida. Anmäl dig via mail till gustaf.frid@cykelframjandet.se senast dagen innan och skriv “Cykellekar” i ämnesraden. Anmälan är mest till för att kunna meddela er om vi av någon anledning behöver ställa in. Har ni inte anmält er är ni välkomna ändå, men då får ni ingen information om det skulle vara inställt. Hör också av dig om du undrar något kring upplägget.