#Cykelvinter – cykla året runt!

På Cykelfrämjandet är vi av åsikten att cykling inte har någon säsong. Varför då? Dels för att cykling på vintern inte behöver vara speciellt krävande det är inte jobbigare än att promenera på vintern. Dels för att när det blir kallare och mörkare är cykling ett snabbt och roligt sätt att ta sig fram samtidigt som man som cyklist kan fortsätta njuta av frisk luft, vardagsmotion och hälsofördelarna som det ger. 

Därför lanserar Cykelfrämjandet i år konceptet #cykelvinter! Med inspiration och i samarbete med våra grannar Cykelförbundet i Finland kommer Cykelfrämjandet vecka 47 (1822 november) delta i #cykelvinter och vi vill att fler kommuner ska gå med!

Vad är #cykelvinter?

#cykelvinter är en aktivitet för att uppmuntra till året-runt-cykling och peppa till fortsatt cykling under vintern. När mörkret rullar in över Sverige kan synlighet rädda liv därför delar vi ut cykellampor! Aktiviteten genomförs av lokala cykelfrämjare med stöd från kommunen. Våra cykelfrämjare finns på plats och delar ut LED cykellampor till förbipasserande cyklister, information om vintercykling och sprider cykelvinterpepp med exempelvis varm dryck och snacks!

Vad innebär det för kommunen?

Möjlighet att sprida ljus och cykelpepp i vintermörkret! Deltagande kommuner ingår med ekonomiskt stöd som går till Cykelfrämjandet för genomförandet av aktiviteten. Utformningen av aktiviteten kan variera beroende på ert behov, men grundpelarna är att cykelfrämjare finns på plats och delar ut LED-lampor och litteratur till passerande cyklister vid ett tillfälle under vecka 47.

Kontakt

Mejla [email protected] för att boka er #cykelvinter.

Deadline för anmälan: 31 oktober 2019

Tack finska Cykelförbundet för lån av bilder!