#Cykelvinter – cykla året runt!

På Cykelfrämjandet är vi av åsikten att cykling inte har någon säsong. Varför då? Dels för att cykling på vintern inte behöver vara speciellt krävande det är inte jobbigare än att promenera på vintern. Dels för att när det blir kallare och mörkare är cykling ett snabbt och roligt sätt att ta sig fram samtidigt som man som cyklist kan fortsätta njuta av frisk luft, vardagsmotion och hälsofördelarna som det ger. 

Därför lanserade 2019 Cykelfrämjandet konceptet #cykelvinter! Med inspiration och i samarbete med våra grannar Cykelförbundet i Finland genomförde Cykelfrämjandet under november månad 2019 kampanjen #cykelvinter i Karlstad och Stockholm.

På grund av rådande omständigheter pausades kampanjen under 2020. 

Vad är #cykelvinter?

#cykelvinter är en aktivitet för att uppmuntra till året-runt-cykling och peppa till fortsatt cykling under vintern. När mörkret rullar in över Sverige kan synlighet rädda liv därför delar vi ut cykellampor! Aktiviteten genomförs av lokala cykelfrämjare med stöd från andra aktörer, så som kommun eller företag. Våra cykelfrämjare finns på plats och delar ut LED cykellampor till förbipasserande cyklister, information om vintercykling och sprider cykelvinterpepp!

Kontakt

Mejla emilia.sternberg@cykelframjandet.se

Tack finska Cykelförbundet för lån av bilder!