Starta cykelkök – så gör du

En plats dit du kan gå och meka med din cykel och kanske rentav bygga ihop en helt ny av gamla återvunna delar. Finns det? Faktiskt! Så kallade cykelkök finns över (nästan) hela landet och vem som helst är välkommen. Studiefrämjandet och Göteborgs stad har tagit fram en introduktion och guide till hur du startar upp ett cykelkök.

Cykelkök är en öppen gör-det-själv-verkstad, dit vem som helst ska kunna komma förbi med sin cykel och använda verktyg och cykeldelar som finns på plats, gratis eller till en låg avgift. Det finns också andra på plats, oftast volontärer, som kan hjälpa till men tanken är att besökarna själva ska fixa sina cyklar och hjälpa varandra.

Ett cykelkök är en icke-kommersiell verksamhet som har som mål att göra cykling mer tillgängligt och finns på lite olika håll i landet. Finns det inget där du bor? Är du kanske intresserad av att starta upp ett eget?

Studiefrämjandet och Göteborgs stad har tagit fram en guide till hur du startar upp ett cykelkök. Här kan du läsa och ladda ner guiden.