Bli ledare

De goda hälsoeffekterna av stigcykling blir möjliga om aktiviteten blir återkommande och regelbunden. Detta är helt beroende av lokalt engagemang och för det är vi oändligt tacksamma! 

Möjligheter till fortsatt rullande på stig kan vara en lokal skola + personal, NPF-verksamhet + personal, förening, cykelklubb, MTB-spår, volontärer med koll på NPF, volontärer med koll på stigcykling eller varför inte en kombination.  

Vi hjälper gärna till med kunskap och metod inom båda områdena.  

Stigcyklister som vill engagera sig erbjuds gratis utbildning i NPF och personer med erfarenhet av NPF erbjuds att lära sig grunderna i stigcykling och hur upplägg för cykelturer kan se ut.  

Är intresset stort och förutsättningarna goda hos just er så finns även möjlighet att låna några cyklar under en uppstartsperiod. Allt för att underlätta för de lokala eldsjälar som väljer att engagera sig för återkommande möjligheter till stigcykling för projektets målgrupp! 

En av Sveriges främsta experter inom NPF och ledarskap heter Måns Lööf, känd från tv-serien Superungar med Måns Möller, är den som ger våra ledare nycklar till att bli goda ledare för våra Supercyklister.  

Måns föreläsning Den förutsägbare ledaren erbjuder vi än så länge digitalt och nästa chans är i slutet av mars 2022. Exakt datum och tid uppdateras här inom kort och det är också här du anmäler dig. 

 Projektledare Stefan Lönngren är den som introducerar dom blivande ledare som behöver det till själva stigcyklingen och datum kommer här inom kort. 

Redan nu ska poängteras att stigcyklingen sker på nybörjarnas villkor och det ställs inga krav på avancerade kunskaper. Vi cyklar på lätta stigar och utbildningens fokus ligger på säkerhet och att stapla små succéer på varandra.  

Alla ska med!