Karlshamn

Vildmarksrundan

73 km

Längd

4 %

Oasfalterat

627 m

Höjdmeter

6-9 tim.

Uppskattad tid

svår

Skapad av:

Text & foto: Alice Wästberg –
Cykelfrämjandet

En utmanande tur genom Blekinges stora skogar med en trevlig belöning på vildmarkscafét i Bälganet efter halva turen. För den vane cyklisten går denna utmärkt att göra på en dag.  

Turen börjar och slutar på Karlshamns centralstation. Vägen ut går genom Vettekulla och Matavik längst kusten med fin och lugn cykling! Vi tar oss in i regionen längst små bostadsområden med många sjöar där man kan stanna upp en stund, vid Bräknesjön finns bänkar, eldplats och toaletter. Turen går genom ett naturreservat, det är backigt, upp och ned. Vildmarkscafét ligger intill Gummagölsmåla naturreservat och drivs av en familj som serverar lokalproducerad mat och har fullständiga rättigheter. Där kan man både få sig ett rejält mål mat och även fika. Var noga med att kolla öppetider innan du ger dig iväg!  

Sedan bär vägen tillbaka mot Karlshamn igen, efter en sträcka längst skogsbruk kommer vi in på Gamla Tingsrydvägen som är en väldigt härligt och plan väg som går förbi många vackra hus och vatten. I Karlshamn finns många caféer, barer restauranger och ställen att övernatta på för den som vill det!  

Image
Image
Image
Image
Image

BRA ATT VETA OM TUREN: