Svensk mountainbike-konferens

Risk and Reward

On the Trail : 2024 ISABERG EDITION

Mountainbike som sport och friluftsaktivitet fortsätter att växa. Behoven kring att anpassa och skapa nya leder, styra målgrupper, utveckla destinationer, hålla naturen fortsatt tillgänglig, göra cyklingen tillgänglig för flera samt att hantera ansvarsfrågor är bara några av alla de ämnen vi kan bli bättre på att samarbeta kring på nationell nivå. 

Vi följer upp fjolårets succé - Sveriges första nationella MTB-Konferens i Åre - med en ny nationell mountainbike-konferens på Isaberg i Småland den 30 september till den 1 oktober. I år anordnar vi konferensen tillsammans med Smålands Turism och Isaberg Mountainresort. Temat för året är att titta mer på de olika risker som vi som projektägare och cyklister tar och vilka belöningar vi söker. 

På konferensen kan aktörer från olika delar av landet mötas och skapa nya kontakter, få en lägesbild av vad som händer i landet och i Europa och hämta inspiraton och kunskap att ta med sig hem. Tid finns även för att prata om hur vi bättre kan samverka kring alla viktiga frågor som kommer påverka en fortsatt hållbar utveckling för mountainbikecyklingen i Sverige.

Årets konferensen har utökats för att rymma vårt fullspäckade schema och innehåller parallella sessioner med olika teman. I år har vi också skapat utrymme för olika branschgrenar att hålla separata möten i samband med konferensen. 

Kom och inspireras och lär dig mer om, och tillsammans med, det svenska mountainbike communityt! Begränsat antal platser.

Vem är konferensen för?

Konferensen vänder sig brett till alla som hanterar frågor som rör mountainbike. Kan vara du som är anställd på kommun, myndighet eller destination. Eller du som är entreprenör och företagare i branschen. Kanske är du markägare, representant för en cykelklubb eller är engagerade lokalt i hemma lederna? Utbytet vi alla bidrar med är en stor del av värdet i konferensen.

Vad ingår i avgiften?

I konferensavgiften ingår deltagandet på alla passen, lunch på måndagen och grillbuffe på måndag kväll, frukostbuffe tisdag morgon och lunch under tisdagen liksom fikor, kaffe och förfriskningar mellan passen. Drycker finns att köpa i baren. 

Ledbyggarskola!

För den som önskar fördjupa sina kunskaper i hållbart ledbyggande anordnar vi i år i samband med konferensen en två dagars ledbyggarskola. Skolan sker dagarna efter, den 2 och 3 oktober, och bjuder på teorierna bakom en fysiskt hållbar led, övningar hur man planerar och felsöker leder samt övningar i byggtekniker som är användbara vid både anläggande och underhåll.

Bokar du alternativet med ledbyggarskola så ingår kurs, lunch och fika för de båda extra dagarna i priset. 20 platser.

Boka din plats 2024


2023 hölls Sveriges första nationella MTB-konferens

Tillsammans med Åre Kommun och Åre Destinationsbolag bjöd vi in till Sveriges första nationella mountainbike-konferens. Här möttes aktörer från olika delar av landet, skapade nya kontakter och fick en lägesbild av vad som händer i Sverige och i Europa. Fokus var på frågor som påverkar en fortsatt hållbar utveckling för mountainbike i Sverige.

Konferensen bjöd på samtal med några av de ledande namnen i Europa kring mountainbikeutveckling och svenska pionjärer som var först ute med att jobba aktivt med ledutveckling. Vi fick ta del av erfarenheter från svenska regioner som valt att jobba övergripande med huvudmannaskap, och möjlighet att under ett dygn umgås, diskutera och knyta värdefulla kontakter för framtida samarbeten.Boka din plats 2024
Plats
Isaberg Mountain Resort
 
Datum
30 september - 1 oktober 2024
 
Tid

12:00 - 16:00

On the trail logga