ANNONS FRÅN CYKELRUM Hur kan ett smart cykelrum få fler att cykla?

CykelfrämjandetOkategoriserade

ANNONS FRÅN CYKELRUM. Det finns många olika sätt man kan arbeta för att främja cykelanvändandet. Alla sätt är viktiga just för att varje person som väljer cykeln över bilen är en seger. Här kommer vi att förklara hur smarta och hållbara cykelrum kan hjälpa till med att få fler människor att använda sina cyklar.

Oavsett om du är en privatperson som tycker att din lägenhetsbyggnad behöver ett bättre cykelrum eller om du är en fastighetsägare som funderar på hur du kan bli en bättre cykelvän, så tänkte vi ge dig information om hur ett bra cykelrum kan underlätta för dig.

Ett smart cykelrum kan:

Öka säkerheten
Ett cykelrum som är väl strukturerat och där alla har tillräckligt med utrymme för sin cykel, ökar även säkerheten. Inte bara för att endast boende kan ta sig in i cykelrummet, utan även för att risken för skador på grund av trängsel minskar.

De flesta av oss vet hur frustrerande det kan vara att försöka få ut sin cykel om flera andra har trängt in sina cyklar precis bredvid eller till och med framför din cykel. Skador på cyklar kan lätt ske när cyklarna är parkerade så pass trångt.

Optimera cykelrummets ytor
En välplanerad cykelförvaring kan fördubbla utrymmet i ett cykelrum. Genom att skapa ett välorganiserat och lättåtkomligt cykelrum kan fler uppmuntras att använda cykel oftare. T.ex. kan vertikala cykelställ placeras längs väggytan och är en effektiv förvaringslösning som sparar en hel del utrymme.

Två särskilt bra vägghängda cykelställ som maximerar platsbesparingen är cykelliften och tvåvåningscykelstället. Båda dessa lösningar rymmer omkring dubbelt så många cyklar och bidrar till en strukturerad och välordnad känsla i cykelrummet.

Ge möjlighet till laddning av elcyklar
Optimeras cykelrummets ytor kan det frigöras utrymme för att kunna installera en laddstation för elcykelbatterier. Genom att ha en laddstation minskar risken för stöld av cykelbatterier och det gör laddning av elcykelbatterier mer lättillgängligt.

Ge alla en egen plats
Vissa fastighetsägare väljer att hyra ut parkeringsplatser i sina cykelrum för de som är intresserade av att ha en garanterad parkeringsplats. Perfekt för de som är rädda om sina cyklar. Det gör det lättare för fastighetsägare att hålla koll på antalet cyklar och gör det även lättare för cykelägare att hålla koll på sina cyklar.

Göra det enklare att ha cykelrensning
Ett välorganiserat cykelrum gör det lättare att ha en cykelrensning. Då kanske du undrar: Hur går en cykelrensning till och varför är det viktigt? Svaret på det är att det behövs med jämna mellanrum för att kunna göra plats för de cyklar som faktiskt används av de som bor i huset. I ett trångt och fullproppat cykelrum är det inte lika lätt att identifiera övergivna cyklar.

Har cykelrummet även uthyrda parkeringsplatser kommer cykelrensning inte behövas lika ofta då endast de som hyr plats kommer att ha sina cyklar där. Det är även lättare att kunna ta reda på vilken cykel som är vems.

Vad gör jag om min bostadsrättsförening eller mitt hyreshus inte har ett bra cykelrum?
Känner du att det behövts ett smart cykelrum vid din lägenhet? Kanske finns det bara en cykelparkering ute eller är det existerande cykelrummet överfullt och trångt? Då kan du ta initiativet och ansöka om hjälp även om du inte sitter i styrelsen eller är en hyresvärd.

Vad kan jag göra som fastighetsägare?
Är du som fastighetsägare intresserad av att skapa bättre cykelmöjligheter för de som bor i ditt lägenhetshus? Då kan även du ta initiativ till att skapa ett cykelrum som känns säkert och som kan få plats med fler cyklar. Ju fler som kan parkera sina cyklar säkert desto fler kommer att använda dem. Passa därför på att stärka ditt varumärke som cykelvän.

HELA DEN HÄR SIDAN ÄR EN ANNONS FRÅN CYKELRUM.

 

Dela!