Home Kalender Kretsar Uppsala Cykelinstruktörsutbildning

Cykelinstruktörsutbildning

Instruktörsutbildning i att lära vuxna att cykla
Söndag 16 april 2023, tid: 10.00–14.00

Plats: Studiefrämjandets Mötesplats Kontakten i Gottsunda centrum intill Biblioteket

Anmäl dig här

Cykelfrämjandets metod lärs ut
Många i Uppsala, som kommit till Sverige som ungdom eller vuxen, vill lära sig cykla. Cykelfrämjandet har utvecklat en metod som passar bra för vuxna.

Nu inbjuder vi till en halv dags instruktörsutbildning med teoretiska och praktiska övningar. Utbildningen består av en teoretisk introduktion och beskrivning av Cykelfrämjandets metod, pedagogiska övningar och därefter praktisk övning med cyklar inkl. grundläggande cykelmekanik.

Vi har ordnat flera instruktörsutbildningar för de som vill vara med och hjälpa till under kurserna. Vi har lärt oss bland annat att använda låga cyklar och att starta med cyklar utan trampor. Till att börja med plockas tramporna av, för att man ska kunna koncentrera sig på att hålla balansen och ingen behöver springa efter och hålla i pakethållaren. Vi har också lärt oss att det finns flera moment, när vuxna lär sig cykla, som vi som lärde som barn inte anade när vi började kurserna.

Populära cykelkurser
Cykelfrämjandet i Uppsala har arrangerat cykelkurser i flera år – i år blir det 10 års jubilemum! Vi har haft många cykelkurser med entusiastiska deltagare som knappt ville sluta öva. De flesta lär sig cykla på de åtta träffarna. De är glada att nu kunna cykla med sina barn, cykla till jobbet eller ta sig runt i omgivningarna på cykel. Det är ett sätt att känna tillhörighet och frihet.

Fler instruktörer behövs
Cykelfrämjandet kommer att ha flera cykelkurser i vår och i höst med start i april. Kurserna kommer ske både på kvällstid och på dagtid, två gånger per vecka. Till dessa behövs fler volontära instruktörer! Alla våra instruktörer är volontärer och många har varit med i flera år och har stor erfarenhet. Det är en fantastiskt roligt verksamhet. Vi hoppas att fler är intresserade. Läs mer om verksamheten här.

Villkor
Du som blir instruktör bör gå vår instruktörsutbildning men behöver inte ha någon annan tidigare erfarenhet. Det viktigaste är att du vill engagera dig i något meningsfullt, tycker om att instruera och leda andra och tycker om att cykla.
Du bidrar till ett meningsfull verksamhet, får ett trevligt och socialt sammanhang och möter tacksamma kursdeltagare med många glada skratt.
Som ny instruktör vill vi att du är med så många gånger som möjligt av de 8 tillfällena, så att du får praktisk övning i alla moment och kan följa elevernas framsteg.

Vi bjuder dig att delta och ber dig att sprida inbjudan vidare bland vänner eller i din organisation. Du kan också dela och bjud in dina vänner till detta Facebook-evenemang.

Varmt välkommen till en trevlig och viktig dag!
Cykelfrämjandet i Uppsala

Frågor?
Kontakta projektledare Nicole Carpman,
fpcuppsala@cykelframjandet.se,
070-147 99 15.

Utbildningen sker i samarbete med Studiefrämjandet.

<< Tillbaka

Dela!

Datum

16 april, 2023
Expired!

Tid

10:00 - 14:00

Mer info

Anmäl dig här

Platser

Studiefrämjandets Mötesplats Kontakten
Gottsunda centrum intill Biblioteket
Kategori

Arrangör

Cykelfrämjandet Uppsala
Telefon
0701479915
E-post
uppsala@cykelframjandet.se
Webbplats
https://cykelframjandet.se/uppsala

Other Organizers

QR Code