Home Kalender Kristianstad Malmö-Lund Fira cykels dag med invigning av de nya lederna

Fira cykels dag med invigning av de nya lederna

Häng med på cykeltur när vi cyklar på de helt nya regionala cykellederna!  

Skåne får sina första regionala cykelleder och de invigs på Stora torg i Kristianstad på Cykelns dag.  

Vi på Cykelfrämjandet kommer vara på plats för att för första gången dela ut “Skånes Cykelfrämjarpris” till en person eller grupp som gjort fina insatser för att främja cykling i Skåne. Vem vinnaren är kommer presenteras på våra sociala kanaler och hemsida i samband med prisutdelningen för de som inte kan vara på plats fysiskt.
För er som skall medverka på plats se till att vara där kl. 10:00 när invigningen börjar på torget.  

Region Skåne har i samarbete med kommuner och Trafikverket tagit fram tre helt nya regionala cykelleder, de första regionala cykellederna i Sverige. Lederna är kvalitetssäkrade och väl skyltade, de har en hemsida där man kan se ledernas sträckning, besöksmål utmed sträckorna och ladda ner GPX-filer. https://www.cykelledenskane.se 

För att fira de nya lederna ordnar vi i samband med invigningen två cykelturer från Kristianstad, på led 103 mot Lomma och på led 101 mot Ängelholm. 

Led 103 mot Lomma turleds av Cykelfrämjandet Malmö-Lund/Kristianstad. Vi har planerat ett lunchstopp i Tollarp (20 km) där möjlighet till förbeställning av mat finns, ett fikastopp i Satserup (37 km) och ett matstopp i Höör (60 km). Det finns möjlighet att avbryta turen och göra återresan med tåg från Höör, Stehag och Eslöv där leden passerar. 

Planerad rutt finns visualiserad om ni följer länken nedan och där framkommer också vilka tågorter samt genvägar man kan ta.
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1Js05spl5ZvU-3CVPrTJVJ3k2QVyiW6Q&usp=sharing 

Led 101 mot Ängelholm leds av Svenska Turistföreningen Östra Skåne fram till Hässleholm (60 km). Därefter kan man cykla tillbaks utmed väg 21. Det finns möjlighet att avbryta turen och göra återresan med tåg från Vinslöv eller Hässleholm där leden passerar. 

Transport upp till Kristianstad får alla själva ansvara för
Bäst gör man det med tåg men då det kan vara populärt att ta med sin cykel på tåget denna dag kan man behöva söka upp alternativa lösningar.
Vi har pratat med Travelshop som erbjuder möjlighet att transportera sin egen cykel enkel väg upp till Kristianstad men kan också vara behjälpliga att hyra ut en cykel ifall man har intresse utav detta.
Kontakta Travelshop direkt via deras hemsida

Dela!

Datum

3 juni, 2023
Expired!

Tid

09:30

Platser

Stora Torg
Stora Torg Kristianstad
QR Code