Hela Gårdsten cyklar!

Välkommen till Hela Gårdsten Cyklar! Sedan 2015 satsar vi på att fler personer i Gårdsten och närområdet ska kunna upptäcka det fantastiska med att cykla! Detta gör vi via olika aktiviteter: Cykelskola, Fixa Cykel och Utflykter. 

Cykelskola

Vill du lära dig att cykla?

Cykelskolan består av 10 tillfällen där man lär sig att hålla balansen, bromsa, svänga. Dessutom går vi igenom trafikreglerna, samt enkla tips om hur man tar hand om sin  cykel. Vid slutet av kursen cyklar vi i i mindre grupper runtom i dalen.

Anmäl ditt intresse genom att kontakta
Fabienne Roux:
e-mail: fabienne.roux@cykelframjandet.se
telefon: 0761-42 00 15

Vill du hjälpa till och lära andra att cykla? Lär mer information om hur man kan bli volontär här!

Image

fixa cykel

I denna kurs får deltagarna välja en donerad s.k. skrotcykel. Under 6 tillfällen går vi igenom den tillsammans och fixar den del för del. Vid slutet på kursen har deltagaren en färdig och fungerade cykel som en fixade själv. Deltagare från cykelskolan får företräde för Fixa Cykel, men vid lediga platser är det öppet för allmänheten att delta.

Utflykter

Utflykterna ger oss möjlighet att upptäcka närområdet på cykel samt träna på att cykla i mer trafikrealistiska förhållande. Det är lättare att våga sig ut i grupp! Vi cyklar till Lövgärdet, till Rannebergen, till Angered osv.

Varje år har vi också deltagit i lopp med deltagarna som är intresserade att utmana sig själva. Under 2019 var vi på Göteborgsgirot 20 km och 70 km, Säröloppet 50 km, Angereds Cykellopp 6 km. Kul och modigt!!

Varför gör vi detta?

Att kunna cykla är viktigt i vårt samhälle. Cykling bidrar till

  • Bättre folkhälsa.
  • Ökad självständighet.
  • Tillgången till en billig transportmedel.
  • Minskade utsläpp.
  • Ökade chanser att få jobb inom t.ex. hemtjänsten, posten eller kommunen. 

Via våra cykelkurser och relaterade aktiviteter skapar vi dessutom ökat självförtroende och självkänsla, trygghet, nya vänskap, och vi har det otroligt kul!

Image


Hela Gårdsten Cyklar är ett samarbete mellan:

Image
Image
Image
Image
Image