Cykelns dag 3 juni

Den 3 juni är Cykelns dag och vi vill hylla cykeln! Både genom att göra allt vi älskar med att cykla - och lite till! Dra ihop en cykelpicknick, ta en cykeltur med andra cykelfrämjare och fler på din ort, delta i en Kidical mass eller sprid ordet om varför cykeln är fantastisk, men också spelar en viktig roll i vårt samhälle på många sätt. Kika i vår kretskalender efter lokala event.

Efter Cykelns dag 2024 så står vi också inför ett viktigt val på EU-nivå. För att fler ska kunna cykla mer i hela Sverige, känna sig trygga och kunna njuta av livet från cykelsadeln så behövs starka röster för cykeln i EU! Sprid ordet om cykelns vikt i EU-valet, och skriv under vår namninsamling för att Sverige ska ta sitt ansvar och sätta cykeln i centrum.


Image

Rösta för cykeln i EU-valet

Din röst i EU-valet är viktig! EUs drivkraft för aktiv mobilitet avgörs av kandidaterna vi väljer och spelar varje röst för cykling roll. Men vad säger kandidaterna om cykelns roll i samhället? Och varför spelar det roll? 


LÄS MER
Image

Skriv under namninsamlingen

Vi älskar cykeln! Och vi vill att fler ska få möjligheten till att cykla och känna sig trygga på cykeln. Precis som EU ser vi också cykeln som en central del i omställningen - för effektivitet inom energi, transport och för bättre hälsa. Skriv under för att Sverige ska förverkliga EUs cykeldeklaration!


LÄS MER
Image

Hylla Cykeln 1-3 juni!

Hylla cykeln, fira cykelgläde, gemenskap och frihetsymbolen som cykeln är 3 juni! Bli inspirerad och hitta event att delta på, eller registrera ert event på cykelnsdag.com. Och spana även in vår sida med ett par lokala event och samlad inspiration för politisk påverkan!


LÄS MER