Cykellekar

Det ska vara roligt att cykelträna. Genom att leka med cykeln tränar barnet bland annat på balans, avstånds- och fartbedömning, rumsuppfattning och känsla för riktning samt att bemästra cykeln i olika situationer. Att cykla handlar inte bara om att kunna hålla balansen och att trampa. Cykellek är ett utmärkt sätt att öva på att förhålla sig till andra i trafiken. 

Image

SÅ gör du för att starta cykellek

Cykelfrämjandets lokalavdelningar, så kallade kretsar, jobbar med allt från infrastrukturfrågor, till att hålla cykelkurser för nybörjare och anordna cykellekar för de yngsta. Är du sugen på att starta cykellek på din ort? Så här kan du för att komma igång:

1. I boken Cykelfrämjandets cykellekar hittar du inspiration och tips på 20 cykellekar. 
2. Kolla om någon du känner vill starta cykellek med dig. 
3. Hör av dig till gustaf.frid@cykelframjandet.se för att bolla idéer kring cykellek. Gustaf är cykellekledare och ledamot i styrelsen i Göteborgskretsen.

Image
Bläddra i boken

Vilken krets tillhör du?

Är du osäker på vilken lokalkrets du tillhör? Eller saknas en lokalavdelning på din ort? Mejla till medlem@cykelframjandet.se så berättar vi hur du gör för att få igång en lokal krets hos dig.

Cykelfrämjandet

Cykelfrämjandet har stor erfarenhet av att hjälpa nästa generation upp i sadeln. Vi ger cykelkurser för nybörjare, vi finns ute i skolorna och inspirerar barnen att cykla till och från skolan och engagerar både barn och vuxna i olika cykelkurser. Vi arbetar politiskt för att förbättra bland annat cykelinfrastrukturen och vi är själva med och cyklar med barnen för att samla in kunskap om hur det kan bli lättare, roligare och säkrare att cykla som barn. Cykelfrämjandet arbetar för alla cyklister och skapar bättre möjligheter för barn, unga, vuxna och äldre att cykla.