Vill du känna glädjen av att lära andra cykla? Bli cykelinstruktör!

Kommer du ihåg den fantastiska känslan när du lärde dig att cykla? Vill du ge andra samma möjlighet? Genom att engagera dig som cykelinstruktör kan du få möjligheten att hjälpa fler att uppleva frihet på cykel. Du får gå en kostnadsfri instruktörsutbildning där du får lära dig mer om Cykelfrämjandets metod. 

Instruktörsutbildningar

Vi söker dig som:
– vill engagera dig volontärt
– tycker om att cykla
– vill engagera dig i något meningsfullt
– tycker om att instruera och leda andra
– har god ansvarsförmåga

Vi erbjuder:
– ett viktigt och meningsfullt uppdrag
– trevligt socialt sammanhang
– många glada skratt
– relevant utbildning

 

 

 

 

Kurserna innehåller både praktiska och teoretiska moment och som instruktör är du med och lär ut, stöttar och peppar deltagarna på deras väg mot ett cyklande liv. Kurserna bidrar till ökad mobilitet, självkänsla, ökade jobbchanser, bättre hälsa och en mer hållbar miljö. Du kan engagera dig på det sätt som passar dig!

Under 2018 kommer vi anordna ett antal instruktörsutbildningar. Behovet av instruktörer för våra cykelkurser är stort just nu då vi har många på kö till cykelkurserna. Anmäl dig till en rolig workshop och utbildning redan idag!

Som instruktör kan du välja mellan att vara huvudledare och då ansvara för en kurs, eller hjälpledare då du visar deltagarna vår metod för cykling, peppar och hjälper till med praktiska saker. Våra cykelkurser löper över 3 veckor, två gånger i veckan à 2 timmar. Bäst är förstås om du kan vara med under en hel kurs även om det inte är ett krav för att bli volontär.

Finns det inga utbildningar planerade i ditt närområde kanske du är sugen på att ta med dig kretsen och åka på en kurs i en annan del av landet.

Här hittar du våra kurser

Just nu har vi två kurser planerade:

Sista anmälningsdag 10e augusti, vi kan komma att stänga anmälan tidigare om kursen blir full.

  • Kungsholmen kl 17.00-20.00 den 20 augusti
  • Haninge kl 18.00-21.00 den 29 augusti

Anmäl dig och läs mer här 

cyklingskursmanual

Här kan du ladda ner vår Cyklingskursmanual, som fungerar som en handbok med metod, råd och tips om hur du går tillväga när du vill starta en kurs eller hjälpa till på en kurs som assisterande cykelinstruktör. Kontakta oss så kopplar vi ihop dig med någon av våra erfarna instruktörer!

Vill du du veta mer om våra instruktörsutbildningar eller hur det är att vara cykelinstruktör? Mejla oss!
[email protected]

Frihet på cykel arrangeras med medel från Svenskt Friluftsliv, Svenska Postkodstiftelsen och Trafikverket