Ute och cykla

om-cykelnOm cykeln


Cykeln är en fantastisk uppfinning som är genial i sin enkelhet. Läs mer om olika cykeltyperråd inför köp av cykel och mektips.

cykelkalendernCykelkalendern


Året runt finns det aktiviteter som kretsar kring cykling. Här hittar du en kalender med evenemang inom Cykelfrämjandets riksförening, aktiviteter i lokalkretsarna men även andra cykelkonferenser och events.

kladselKlädsel


Vardagscykling kräver egentligen inga speciella kläder. Men ska du till exempel motionscykla, eller är vädret lite ostadig, så kan det finnas del praktiska saker att tänka på.

trafiklosningarTrafiklösningar


Välfungerande infrastruktur är fundamentet till i en säker och trivsam cykelmiljö. Trafikplanerare ska ta hänsyn till de specifika behov som du har som cyklist, och kan ta hjälp av handböcker och bra exempel.

lagar-och-reglerLagar och regler


Cykeln är ett fordon och när man cyklar ska man hålla sig till vissa lagar och regler som gäller för användning av fordonet i trafikmiljön.

cykelturismCykelturism


Här finns tips på cykelaktiviteter och smultronställen att besöka, samt reportage från våra medlemmar om cykelresor i olika delar av Sverige och Europa.

cykla-sakertCykla säkert


Det är inte farligt att cykla. Men eftersom du som cyklist inte är ensam i trafiken finns det en del saker att beakta för att inte skapa onödiga risker för dig själv och dina medtrafikanter.

linksMer cykel på nätet


Cykelfrågan engagerar och inspirerar många skribenter, inte minst på nätet. Här hittar du en del länkar till olika läsvärda sidor och diskussionsforum.