Höstträff 2022: Cykla mot omställningen

StorstockholmskretsenStorstockholmskretsen

Cykla mot omställningen

Att cykla är att aktivt vara en del av den gröna omställningen. Etnografiska museet utställning Human Nature om masskonsumtion och planetära gränser sammanfaller på många sätt med Cykelfrämjandets aktiviteter under året. Vi får en presentation av utställningen och pratar cykling med nya Trafikborgarrådet innan vi går igenom cykelåret 2022. Förfriskningar serveras!

Cykelfrämjandet Storstockholms höstträff 2022
Plats: Etnografiska Museet, 
Djurgårdsbrunnsvägen 34, Stockholm
Datum och tid: onsdag 9 november kl 18:00
Ingen anmälan behövs. Ta gärna med en vän!

I samarbete med Etnografiska museet

Program

Om Human Nature
Världskulturmuseernas utställning Human Nature har precis avslutats på Etnografiska museet. En utställning om vår konsumtion och planetens framtid. Cykling är en viktig del av en möjlig omställning. Human Nature Pop-up är utställningens mobila, tandemcykeldrivna förlängning som under årets setts på flera av Cykelfrämjandets aktiviteter. Etnografiska museets representant berättar om utställningen och idéerna bakom att göra en cyklande utställning.

Cykeln i Agenda 2030
Jones Karlström (Cykelcentrum, VTI) presenterar studien Cyklingens koppling till Agenda 2030. Varför vi behöver lämna stuprören och övergå till systemtänkande i transportsektorn.

Rikare grannskap
Per Hasselberg berättar om forskningsprojektet Rikare grannskap om hur man med mobilitetslösningar och stadsbyggnaddskoncept förbättrar boendemiljö och minskar bilanvändning.

Träffa Stockholms nya Trafikborgarråd
Lars Strömgren är Cykelfrämjaren som blev Trafikborgarråd. Vilka erfarenheter tar Cykelfrämjandets förra ordförande med sig till Stockholmspolitiken? Ställ frågor om Stockholmstrafiken.

Aktivistgruppen
Terese Vangstrup och Martin Gelinder berättar om Aktivistgruppens arbete under året: från Critical Mass och Klimatriksdagen till Cykelfest Stockholm+50.

Cykelkarnevalen
Christina Nordlind-Hejdenberg berättar om årets Cykelkarneval och planerna för framtiden.

 

Foto av Ümit YildirimUnsplash

Dela!