Inbjudan till Cykelfest Stockholm+50

StorstockholmskretsenStorstockholmskretsen

Cykelfrämjandets Storstockholmskrets bjuder in till en cykeldemonstration ”Cykelfest Stockholm+50” den 28 maj. Nu visar vi våra folkvalda och makthavare att vi cyklister behöver mer yta och bättre cykelvägar – för klimatet, miljön och hälsan!
Alla cyklister från hela landet är välkomna att ansluta, stora som små. Det enda kravet är att man cyklar. Ta gärna med skyltar och plakat med cykeltema, men lämna andra politiska budskap hemma. Alla ska känna sig inkluderade.
Tanken är att cykeldemonstrationen ska inleda FN:s miljömöte i Stockholm som äger rum den 2–3 juni. FN-miljömötet Stockholm+50 uppmärksammar att det är 50 år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum just i Stockholm. Målet är också att lyfta behovet av att öka takten i omställningen mot hållbara och gröna samhällen.
Datum och tid: Lördag 28 maj kl 11.00-15.00
Samling: Spelblomskans torg
Demonstrationsväg: Sveavägen – Kungsgatan – Vasagatan – Vasabron – Riddarhusgränd – Myntgatan – Slottskajen – Skeppsbron – Slussbron – Götgatan – Ölandsgatan – Östgötagatan
Avslut: Tullgårdsparken
Vi ses på gatorna! Joina cykelrörelsen!

Dela!