Demonstration mot förbudet att ta med cykel på Odenplan!

StorstockholmskretsenStorstockholmskretsen

Cykeldemonstrationen torsdagen den 27 oktober. Samling vid Karlbergs station klockan 14.30.

Hej alla tid för demonstrationen är 15.30 – 16.30! Plats Landstingshuset på planen framför ingången Hantverkargatan 45 vid den stora trappan.

Vill du vara med och cykla till Landstingshuset så träffas vi utanför Karlbergs pendeltågstation 14.30.

Välkomna att delta i demonstrationen! Ju fler desto bättre!

Som vi alla har märkt är det mycket som händer vid Odenplan – En ny modern pendeltågsstation byggs och i anslutning till den ett exklusivt cykelgarage. Men som som beslutet ser ut idag kommer cyklister inte få använda sig av stationen för att kliva av och på pendeltågen. Det måste vi ändra på!
Karlberg har tidigare varit en knutpunkt för cyklister som vill ta med sig cykeln på pendeltåget men som känt kommer stationen att stängas ner. Cyklister hänvisas då istället till Stockholm Södra eller solan station, vilket resulterar i stora mobilitets problem för de som tidigare använt sig av Karlberg.

Demonstrationen är utlyst av cykelföreningen Pinglorna och vi hänger själklart på och stöttar! De kommer ha med plakat, flygblad samt skriva till alla politiker i trafiknämnden samma dag. Sedan står de vid Karlberg en vecka efter, under cykeltid och lämnar ut flygblad.

För er som inte hinner till Karlberg så går det utmärkt att möta upp oss utanför Landstingshuset dit vi beräknas anlända ca 15.30.

Alla är välkomna, sprid detta till så många som möjligt!

Dela!