Street fight- Föreläsning om cykling

StorstockholmskretsenStorstockholmskretsen

Välkomna till föreläsning av Jason Henderson om cykling, cykelinfrastruktur, urbana transporter och kampen om att skapa hållbara städer.

Tid: Måndag 17 Oktober kl. 18.00-19.00.

Plats: Bonne Mécanique, Vartoftagatan 45, Stockholm. Förutom att vara en bra cykelaffär och verkstad serverar de fantastiskt goda soppor, smörgåsar, kaffe, folköl och läsk. Föreläsningen är gratis, öppen och organiseras av Cykelfrämjandet. Sprid gärna vidare.

Jason Henderson är professor i geografi och miljö på San Francisco State University och författare till Street Fight – The Politics of Mobility in San Francisco. Boken är en detaljerad studie i politiskt ideologiskt laddade frågor som användning av gatuutrymmet, borttagande av motorvägar, cykellobbyism, parkeringsregler och kollektivtrafik.

I sin forskning studerar Jason hur kultur, ekonomi och politik formar val av urbana transporter och geografi av städer. För närvarande studerar han cykelpolitik och kollektivtrafikdebatter i San Francisco. Han har publicerat artiklar i International Journal of Urban and Regional Research, Antipode, Urban Geography, Journal of Transport Geography och författat flera bokavsnitt. Han skriver regelbundet en krönikör ”Street Fight” i tidningen San Francisco Bay Guardian.

Urval av länkar
https://geog.sfsu.edu/person/jason

http://www.copenhagenize.com/2016/10/electric-cars-where-will-energy-come.html

http://sf.streetsblog.org/2016/05/25/sfsu-students-study-how-to-un-suck-biking-to-bart/

https://www.youtube.com/watch?v=XJAJMf8qkWM

Boken finns Street Fight finns att köpa hos t.ex. Bokus
http://www.bokus.com/bok/9781558499997/street-fight/
eller Amazon
https://www.amazon.com/Street-Fight-Struggle-Mobility-Francisco/dp/1558499997street-fight

Dela!