Weekendutflykt till Gotland 11-13 september 2015

StorstockholmskretsenStorstockholmskretsen

gotlandVälkommen till Cf Storstockholms traditionella weekendutflykt, denna gång till ett sensommarfagert Gotland! Turen startar i Nynäshamn, dit du enkelt tar dig med Pendeltåg, för gemensam färjeöverfart till Visby. Dagsetapperna blir 55-60km/dag oräknat lite stadscykling i Visby på fredagen.

11/9 Samling vid Nynäshamns station, tågets slutstation kl 10.45, lämplig anslutning ankommer 10.43. Kolla själv avgångstid från din station, obs du får ej ta cykel på pendeltåg före kl 9.00. Färjan ankommer Visby 14.55. Vi gör en improviserad cykelstadstur i Visby innan vi checkar in på Visby fängelse, där vi bor i 2-bäddsceller. På kvällen lagar o äter vi gemensamt. Lunchen tar vi med hemifrån och äter på färjan.

12/9 Vi startar med fängelsefrukost och städar av innan vi cyklar mot Ljugarn på öns östra sida. Vi väljer småvägar och passerar orter som Endre, Dalhem, Kräklingbo till vårt slutmål STF-vandrarhemmet Ljugarn. Är väder och ork med oss kan det bli avstickare till Romakloster och Katthammarsvik eller ett havsbad. Gemensamt köksansvar och middag på kvällen. Även lunch för lördag tar du med hemifrån. Dagens etapp ca 55 – 60 km.

13/9 Start med vandrarhemsfrukost, där vi själva tar med ett smörgåspaket till lunchen. Vägen går via vackra ortnamn som Ethelhem, Butte, Guldrupe, Träkumla till Visby. Färjan mot Nynäshamn avgår kl 16.00 och ankommer kl 19.15. Dagens etapp ca 55 km.

Beräknad kostnad per person 1 400 kr. Max antal deltagare 20. Resan är baserad enligt självkostnadsprincipen för gruppens medlemmar och vi reserverar oss för eventuella kostnadsjusteringar pga. antal resenärer eller annat. Cykelfrämjandets Storstockholms­krets ansvarar inte som researrangör. Anmälan är bindande, erlagd avgift återbetalas ej, men platsen kan överlåtas. Anmälan genom inbetalning från 24/3 och senast 1/5 till bankkonto nr 6126 152 648 798 hos Handelsbanken, och samtidigt mail till [email protected] (ange mobilnr och adress). OBS ange tydligt ditt namn på inbetalningen!

Utöver din personliga utrustning där sängkläder/sovpåse och handduk ingår ska cykeln vara i gott skick – kolla att däck och bromsklossar är fräscha och har slityta kvar – och du ska ha med egen extraslang. Repverktyg finns hos färdledarna.Välkomna!

Magnus Nilsson (070 737 2526)              Dag Sandart (070 491 3564)

Dela!