Vi söker: Projektledare för cykelkurser
i Göteborg (föräldravik.)

Vill du hjälpa oss att lära fler att cykla? Vi är i behov av en vikarie för vår projektledare i Göteborg. Verksamheten Frihet på Cykel är bland det finaste som finns, ett spännande vikariat utlovas!

Image

Om cykelfrämjandet och frihet på cykel

Cykelfrämjandet är en ideell organisation som bildades redan 1934 och har sedan dess jobbat för en bättre, säkrare och mer attraktiv cykelmiljö. Genom medlemmar, verksamhet och politisk påverkan på kommunal, regional och nationell nivå har vi som mål att skapa ett bättre och grönare cykelsamhälle.  

Ett av våra roligaste projekt heter Frihet på Cykel. Den verksamheten, som startades 2012, har för mål att se till att alla får möjligheten att lära sig cykla. Det finns otroligt många vuxna i vårt land som inte kan cykla, som så gärna vill lära sig. Cyklingen har extremt många fördelar, såsom självständighet att röra sig genom staden, bättre hälsa, ökad tillgång till jobbmarknaden, möjlighet att cykla med ens barn, miljövänlig och billig transportmedel. Du kan läsa mer om våra cykelkurser på https://cykelframjandet.se/cykelkurser-for-nyborjare/. Följande artikel i GP ger också en fantastisk inblick i vår verksamhet!

om tjänsten

Vår projektledare för Frihet på Cykel i Göteborg kommer vara till stor del föräldraledig under perioden mars-juli 2021, vilket innebär att vi nu letar efter en vikarie till henne. Tjänsten kommer vara på 50% och fokusera på att samordna och administrera våra cykelkurser för vuxna i Göteborg, helst med start redan i februari för en introduktion på 25%. Det är ett mångfacetterad arbete som är mycket uppskattat bland våra deltagare, där du mm. ansvarar för rekrytering och utbildningen av nya volontärer, koordinationen av olika volontärteam för själva genomförandet av kurserna, registrering av deltagare och uppföljning av kurserna. Utöver cykelkurserna för nybörjare kommer det även finnas utflykter att organisera, och möjligtvis någon fortsättningskurs - för deltagare som redan kan cykla men behöver utveckla sin teknik och självförtroende. 

Du kommer ingå i vårt team av projektledare som samordnar liknande verksamheter även i Stockholm och Malmö och ansvara för att uppdatera dem om det som sker i Göteborg samt delta i gemensamma möten kring utvecklingen av verksamheten. Dem andra kommer även finnas tillgängliga som stöd vid behov.  

Timanställda huvudinstruktörer kommer ansvara för att finnas på plats och handleda cykelkurserna tillsammans med våra volontärer, så att du själv inte kommer ha det ansvaret. Det ingår dock givetvis i tjänsten att du besöker kurserna samt att du hoppar in om behovet finns. Handledning av cykelkurser under sommaren tillsammans med sommarjobbare kan också behövas. Tjänsten har därför fokus på organisationen av verksamheten, men kommer även innebära att vara på plats och leda vissa aktiviteter, vilket brukar vara ett fantastiskt sätt att få ta del av våra deltagare och volontärers pepp och energi. Tjänsten passar utmärkt till dig som har ett flexibelt schema eller t.ex. studerar deltid.   

Dina huvuduppgifter blir: 

 • Rekrytera nya volontärer
 • Hålla i instruktörsutbildningar för nya och tidigare volontärer
 • Samordna cykelkurserna: se till att vi har volontärer som kan ta hand om kursen, registrera deltagare, se till att all material som behövs finns på plats
 • Vid behov vara huvudinstruktör på en cykelkurs, eller stötta upp vissa dagar
 • Samordna och delta i utflykter 

kvalifikationer

Vi söker dig som:  

 • Har förmåga att organisera och strukturera 
 • Har förmåga att koordinera och handleda grupper 
 • Känner dig bekväm med att kommunicera med personer i olika sammanhang (kursdeltagare, volontärer, samarbetspartners osv.) 
 • Har förmåga att lära ut på ett pedagogiskt sätt
 • Kunskap i fler språk än svenska, såsom arabiska, somaliska, kurdiska, persiska är mycket välkommet 
 • Tidigare erfarenhet av cykelkurser för vuxna är ett stort plus
 • B-körkort är ett plus
 • Är motiverad och kan sprida ditt engagemang och glädje till både volontärer och deltagare!

rent praktiskt

Det är högst uppskattat om du redan kan börja i februari med en introduktion på ca 25%, så att både du och vår projektledare kan starta arbetet. Från och med mars kommer du behöva vara mer självständig. Vår nuvarande projektledare kommer fortsätta finnas tillgänglig på 10% under hela perioden där du ansvarar för den löpande verksamheten (mars-juli) för att stötta dig vid frågor.  

OBS då vår verksamhet brukar vara som mest intensiv under våren och sommaren kommer det vara svårt att boka en längre semester under den tiden. Många av våra aktiviteter sker kvällstid så att det är viktigt att ha en viss flexibilitet för kvällsarbete. Cykelkurserna brukar starta i april-maj men en viss förskjutning av verksamheten kommer kanske behövas beroende på situationen med coronapandemin. 

Det kan eventuellt finnas möjlighet till förlängning även under hösten beroende på befintlig finansiering eller vår projektledares framtida föräldrarledighet. 

Ansökan med personligt brev och CV skickas till [email protected]. Vid frågor kan du även ringa henne på 0761-420015. 

Intervjuer sker löpande!