Upplev nordöstra Skåne på cykel!

Anita-Eklund-på-CTV-2014

CykelTuristVeckan (CTV) är ett årligt evenemang som nästa gång arrangeras i Kristianstad

Tillsammans med regionen och Kristianstads kommun har vi fått förutsättningar att genomföra ctv och samtidigt möta en större publik. Genom att arrangemanget hålls i den centrala Tivoliparken med närheten både till centrum och till Naturrum och Vattenriket kommer vi under veckan att fylla parken med aktiviteter, seminarium, scenframträdanden och konserter som kommer att locka både medlemmar och andra.

Som vanligt kommer Ctv att bestå av dagliga cykelrundor på 3, 6 och 9 mil. Vi kommer att ha ett fullt smörgåsbord av upplevelser, aktiviteter och lokala sevärdheter som du kan välja av när du planerar din vecka. Från vårt håll är Erik Svedin ansvarig för planering och genomförande av cykelturistveckan och om du vill komma i kontakt med honom kan du nå honom på mail eller telefon, [email protected] 0790785837

Erik har lång erfarenhet av cykelturism och har arbetat i 10 år med cykelresor i olika form. Målet är att cykelturistveckan skall växa och att fler skall få upp ögonen för cykling på semestern.

Varje sommar träffas 350-450 medlemmar i Cykelfrämjandet någonstans i Sverige under en hel vecka. Initiativet till CykelTuristVeckan i Sverige togs av Cykelfrämjandet 1983 men idén kom ursprungligen från Frankrike, där en liknande cykelvecka anordnas. För många är denna vecka årets höjdpunkt. Den regelbundet återkommande Cykelturistveckan har gått av stapeln i snart sagt alla våra svenska landskap. Detta har gett många en helt unik möjlighet att lära sig Sveriges geografi sittandes på sin cykel. Dessutom har man massor av andra trevliga cykelvänner runt omkring sig under en hel vecka.  Man cyklar på dagarna och umgås under festliga former på kvällarna. Under en av dagarna åker hela den stora gruppen runt i staden som är värd det året och har en gemensam jätte-picknick. Sista kvällen hålls en tack och farväl middag som brukar vara till långt fram på småtimmarna.

.

 

Kristianstad 2019

I sommar kommer CTV arrangeras den 5-10 Augusti. Boka boende och deltagande redan nu och läs mer om sommarens arrangemang på Cykelturistveckan.se