Cykelfrämjandet söker projektmedarbetare

Emil TörnstenNyheter, Okategoriserade

PROJEKTMEDARBETARE MED KOMMUNIKATIONSKOMPETENS

Stockholm

1 tjänst (vikariat), 50-100 %, omfattningen kan diskuteras

Vi söker en projektmedarbetare till vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm. Är du driven, självgående och noggrann? Och framför allt, vill du genom ditt arbete bidra till att göra skillnad varje dag? Då ska du fortsätta läsa!

KORT OM CYKELFRÄMJANDET

Cykelfrämjandet är en idéburen ideell organisation. Vi tror på cykelns positiva egenskaper som en verklig samhällsförändrare och möjlighet att bidra till en hållbar framtid. Vi har som mål att göra Sverige till en ledande cykelnation där alla kan ta sig fram på ett framkomligt, säkert och attraktivt sätt. Organisationen arbetar lokalt och på riksnivå med att främja miljö, folkhälsa och ett inkluderande samhälle.

OM CYKELFRÄMJANDETS ARBETE FÖR ÖKAD OCH BÄTTRE CYKLING

Cykelfrämjandet arbetar inom ett antal områden såsom cykelkurser, rekreationscykling och cykelturism. Ytterligare ett stort område är planering och politik, där vi driver ett antal verksamheter och projekt inriktade på kunskapsutbyte, samverkan och opinionsbildning för att höja cyklingens status i samhällsplanering och beslutsfattande.

Några exempel på projekt och verksamheter vi arbetar med:

  • Kommunvelometern. En djupgående granskning och rankning av hur bra kommuner arbetar med att främja cykling.
  • HEAT. Ett EU-projekt som handlar om att förbättra medborgardialogen i cykelplaneringen och främja användningen av ett verktyg för att beräkna samhällsekonomiska vinster av cykelinfrastrukturinvesteringar.
  • Svenska Cykelstäder. Cykelfrämjandet tillhandahåller kanslitjänster åt föreningen Svenska Cykelstäder. Det innefattar allt ifrån att protokollskrivning till att anordna aktiviteter och sköta kommunikation.
  • Riksdagens cykelnätverk. På uppdrag av Svensk Cykling agerar vi sekreterare i riksdagens cykelnätverk. Genom nätverket anordnar vi seminarier, studiebesök och sociala cykelaktiviteter för riksdagsledamöter.

ARBETSUPPGIFTER

Som projektmedarbetare kommer du i dialog med Cykelfrämjandets projektledare medverka i utveckling, genomförande och slutrapportering av olika projekt, med ett särskilt fokus på samhällsplanering och infrastruktur för att göra cykling mer attraktivt. Du kommer att arbeta med olika uppdrag och delelement inom projekt med fokus på kommunikation, administration och anordnande av seminarier och andra evenemang.

Beroende på ett projekts karaktär kan arbetet bland annat innebära att nätverka för att skapa samarbeten, att samordna externa konsulter och ta in offerter för olika uppdrag, att själv producera texter av olika slag, att sköta hemsida och sociala medier, att boka lokal och föreläsare till seminarier och medverka i det strategiska arbetet kring opinionsbildning.

KVALIFIKATIONER

Arbetet kräver förmåga att självständigt och tillsammans med andra driva och genomföra projekt. För att lyckas i rollen ser vi att du är nyfiken på att finna nya kreativa lösningar för projektens utveckling och har förmåga att kunna arbeta koncentrerat för att nå uppsatta mål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Universitets- eller högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet inom cykling, samhällsplanering och politik är meriterande. Det samma gäller för ett befintligt kontaktnät bland grupper, organisationer, institutioner, myndigheter, företag och liknande som direkt eller indirekt arbetar med cykling och opinionsbildning. Andra meriterande områden för utbildning och arbetslivserfarenhet är exempelvis politik, opinionsbildning, miljö och folkhälsa.

Universitets- eller högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet inom kommunikation är meriterande. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska och kan hantera sociala medier. Erfarenhet av rasterbaserade bildredigeringsprogram som Photoshop, vektorbaserade program som Illustrator och att arbeta med rörliga bilder och ljud är meriterande.

FAKTA OM TJÄNSTEN

Cykelfrämjandet har kontor på Kungsholmen i Stockholm. Det finns stora vinster av att arbeta på plats, men ett visst distansarbete är möjligt. Tjänsten är en visstidsanställning på omkring 9 månader som omfattar heltid eller deltid. Kväll, helgarbete och resor kan förekomma.

Arbetstid/Varaktighet/Tjänstgöringsgrad:

50-100 %, omfattningen kan diskuteras. Vikariat från och med 2020-05-04 till och med 2021-02-05, eller enligt överenskommelse.

Tillträde:

2020-05-04, eller enligt överenskommelse.

Lön:

Lönesättningen är individuell och lönenivån är anpassad efter den ideella sektorn. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal.

INFORMATION OM ANSÖKAN

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev, skicka ansökan till [email protected] med rubriken Ansökan projektmedarbetare.

Sista ansökningsdag: 2020-02-16. Vi hanterar ansökningar löpande.

Kontaktperson:

Emilia Sternberg, projektledare
073-078 08 35
[email protected]

Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandet
0736-554528
[email protected]

Arbetsgivare:

Cykelfrämjandets riksorganisation
Box 3, 101 20 Stockholm
08-16 00 17
[email protected]