Tack för att du cyklar!

Cykelbild2-min

Vi arbetar för en cykelvänligare miljö i Norrort – vi är övertygade om att det är bra för klimatet, folkhälsan, och framkomligheten! Vi arbetar ideellt för alla typer av cyklister; från snabba tävlingscyklister till barn som precis fått på de första stödhjulen.

Våra verksamheter

Vi påverkar beslutsfattare för en cykelvänligare miljö i Norrort. Det kan exempelvis handla om att arbeta för fler och bättre cykelvägar, säkrare cykelparkeringar, se till att snöröjning fungerar, eller skapa blandade och täta stadsmiljöer med kortare avstånd eftersom det gör att fler väljer cykeln som transportmedel.

Sedan många år bedriver vi uppskattade cykelutbildningar för vuxna i Norrort.

Varje år anordnar vi också den populära cykelorienteringen i Norrort, Cykelkulturtrim, som utförs under sommarhalvåret. När resultaten räknas ihop på hösten får vinnaren en cykel.

Under sommarhalvåret har vi cykelutflykter varje vecka med start från Cyklisternas mötes­plats vid gamla apoteket i Upplands Väsby.

Som medlem stödjer du oss i vårt arbete och får dessutom flera förmåner, bl.a. en bra olycksfallsförsäkring, rabatter hos lokala cykel­handlare och tidningen Cykling. Vi behöver ena våra röster och ha en stark ekonomi för att kunna fortsätta förändra.

Välkommen – och tack för att du cyklar!

CF-logga-1000x320_300dpi

Norrortskretsen arbetar aktivt för bättre cykling i Danderyd, Järfälla, Norrtälje, Sigtuna, Sollentuna, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker!

Följ vårt arbete för en cykelvänligare miljö på Facebook

Vill du bidra i vårt arbete? Du behövs, och ju fler vi är, desto starkare blir vi! Kontakta oss så får du ett varmt mottagande och så vi hittar något som passar just dig!