Projektledare med ansvar för medlemsutveckling och våra cykelkurser i Malmö 

Image


Är du en projektledare som gillar medlemsutveckling och kommunikation? Vill du hjälpa oss att göra det möjligt för fler att lära sig att cykla? Nu söker vi dig som vill vässa Cykelfrämjandets förenings- och medlemsutveckling och projektleda vår omtyckta cykelkursverksamhet i Malmö. Det är en ny och bred roll som innehåller både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Tillsammans med Cykelfrämjandets verksamhetschef och kommunikatör ansvarar du för förenings- och medlemsutveckling. I rollen som projektledare för vår cykelkursverksamhet ingår du i ett nationellt team med regionala projektledare i Stockholm, Göteborg och Malmö. 
Hos oss får du en unik möjlighet att bidra till ett mer hållbart och bättre Cykelsverige. 

om cykelfrämjandet

Cykelfrämjandet är en ideell förening som jobbar för en bättre, säkrare och mer attraktiv cykelmiljö. Vi har drygt 6 000 medlemmar som är organiserade i cirka 20 lokala kretsar runt om i Sverige. Vi ordnar aktiviteter och driver olika projekt med fokus på cykling. Målet med vårt politiska påverkansarbete är att skapa ett bättre Cykelsverige. I dagsläget är vi drygt 10 personer som jobbar på Cykelfrämjandets kansli och vi sitter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vi söker nu en projektledare med ansvar för medlemsutveckling och vår cykelkursverksamhet i Malmö  

Om enheten medlem och kommunikation

enheten medlem och kommunikation är vi idag fyra personer som arbetar med förenings- och medlemsutveckling, medlemsservice, företagssamarbeten och Cykelfrämjandets tidning, hemsida och sociala media. På sikt hoppas vi kunna växa och bli ett ännu större team. 

Om enheten cykelutbildning

På enheten för cykelutbildning är vi fyra personer som dels arbetar med att organisera cykelkurser för nybörjare och instruktörsutbildningar i främst Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi driver också ett projekt som har fokus på stigcykling för unga med funktionsvariation och här finns goda möjligheter att söka medel för att utveckla cykelutbildning för exempelvis barn och unga eller seniorer.

om tjänsten

Tjänsten består av två olika delar: dels förenings- och medlemsutveckling (ca 50%) och dels projektledning av vår cykelkursverksamhet (ca 50%). Om du endast är intresserad av den ena delen av tjänsten går det bra att söka den som en deltidstjänst på ca 40-50%.

Medlemsutvecklare (ca 50%) är ett nytt ansvarsområde och du kommer ha möjlighet att påverka arbetets innehåll. Du ansvarar för att tillsammans med verksamhetschef och kommunikatör ta fram en strategi för förenings- och medlemsutveckling (det finns också möjlighet att gå utbildning i detta). Målet är att Cykelfrämjandet på sikt ska växa och få fler lokalföreningar (kretsar) och medlemmar runtom i hela landet.

arbetsuppgifter inom medlemsutveckling

 • Ta fram en strategi för Cykelfrämjandets förenings- och medlemsutveckling.
 • Utveckla och stärka Cykelfrämjandets medlemsrekrytering och medlemsvård. 
 • Hjälpa till att starta nya lokala kretsar och stötta befintliga kretsar.
 • Utveckla medlemsaktiviteter i syfte att attrahera nya medlemmar och behålla befintliga medlemmar.
 • Genomföra medlemsundersökningar. 

Projektledare för cykelkurser (ca 50%) är ett mångfacetterat arbete som är mycket uppskattat bland våra deltagare, där du bland annat ansvarar för rekrytering och utbildning av nya volontärer, koordinerar olika volontärteam för själva genomförandet av kurserna, registrering av kursdeltagare och utvärdering. Utöver cykelkurserna för nybörjare kommer det även finnas utflykter att organisera, och möjligtvis någon fortsättningskurs - för deltagare som redan kan cykla men behöver utveckla sin teknik och självförtroende. 

Du kommer ingå i vårt team av projektledare som samordnar liknande verksamheter i Stockholm och Göteborg och delta i gemensamma möten kring utvecklingen av verksamheten.  

Timanställda huvudinstruktörer kommer ansvara för att finnas på plats och handleda cykelkurserna tillsammans med våra volontärer, så att du själv inte kommer ha det ansvaret. Det ingår dock givetvis i tjänsten att du besöker kurserna samt att du hoppar in om behovet finns. Handledning av cykelkurser under sommaren tillsammans med sommarjobbare kan också behövas. Tjänsten har därför fokus på organisationen av verksamheten, men kommer även innebära att vara på plats och leda vissa aktiviteter, vilket brukar vara ett fantastiskt sätt att få ta del av våra deltagare och volontärers pepp och energi. Tjänsten passar utmärkt till dig som har ett flexibelt schema eller t.ex. studerar deltid.   

arbetsuppgifter som projektledare för Cykelkurser

 • Organisera och samordna cykelkurserna i Malmö.
 • Söka finansiering för cykelkursverksamheten.
 • Rekrytera nya volontärer
 • Hålla i instruktörsutbildningar för nya och tidigare volontärer
 • Vid behov vara huvudinstruktör på en cykelkurs, eller stötta upp vissa dagar
 • Samordna och delta i utflykter  

kompetenser

Vi söker nu dig som (se det som en önskelista där vi inte förväntar oss att du redan kan allt men att du är öppen för att lära dig):   

 • Är nytänkande, relationsskapande och vill utveckla Cykelfrämjandet  
 • Är analytisk och har förmåga att arbeta strategiskt med kommunikation 

 • Vill driva frågor om cykling och miljö/klimat/hållbarhet och folkhälsa.
 • Har kompetens och intresse för politiskt påverkansarbete, samhällsplanering, kommunikation samt god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

 • Har god förmåga att samverka med politiker från hela det politiska spektrumet och vara en professionell representant för cyklingen som politisk fråga.
 • Har god förmåga att samarbeta, kommunicera och självständigt leda processer.

 • Uppskattar flexibilitet, snabba växlingar och att arbeta i olika tempon.
 • Är kreativ och gillar att spåna idéer kring nya initiativ och kampanjmaterial.

 • Har erfarenhet av att arbeta med WordPress eller annat publiceringsverktyg. 
 • Har erfarenhet av att skapa inlägg, både i form av text, bild och enklare rörligt material i sociala kanaler.
 • Har grafisk kompetens och tycker om att utforma grafiskt material. 

 Meriterande: 

 • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande tjänster eller uppdrag.
 • Relevanta nätverk bland organisationer, myndigheter, företag och liknande. 
 • Erfarenhet eller utbildning inom kommunikation, opinionsbildning, politik, samhällsplanering o.d. 
 • Erfarenhet från ideella och medlemsstyrda organisationer. 

Dina personliga egenskaper är viktiga för att du ska trivas hos oss. Därför förväntar vi oss att du: 

 • Är en trygg person med integritet, stark egen drivkraft och god samarbetsförmåga.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.
 • Planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat sätt.
 • Är självgående, levererar med kvalitet och håller deadlines.
 • Delar Cykelfrämjandets värderingar.

Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning   
Tjänstens omfattning: 80-100%   
Önskat tillträde: Mars/april 2022 eller enligt överenskommelse   
Placeringsort: Stockholm, Göteborg, Malmö eller Uppsala - med möjlighet att delvis jobba hemifrån 

ansökan

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver hur du föreställer dig att du skulle ta dig an tjänsten som Cykelfrämjandets strategiska kommunikatör - vilka utmaningar ser du framför dig och vad du skulle fokusera på? Genom ditt personliga brev vill vi få en känsla för hur du tänker strategiskt framåt r Cykelfrämjandet.

Skicka ansökan till 
[email protected] med rubriken Ansökan strategisk kommunikatör. 

Sista ansökningsdag: 20 februari 2022 men skicka gärna din ansökan tidigare eftersom rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Så länge annonsen ligger uppe tar vi in nya ansökningar.

Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Isabella Thöger: [email protected]   

Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal. Lönesättningen är individuell och lönenivån är anpassad efter den ideella sektorn.