Projektledare sökes till Cykelfrämjandet inom planering och politik

Cykelfrämjandet är en ideell organisation som är mitt uppe i en stor förändringsprocess av utveckling och expansion. Vi tror på cykelns positiva egenskaper som en verklig samhällsförändrare och möjlighet att bidra till en hållbar framtid. Vi har som mål att göra Sverige till en ledande cykelnation där alla kan ta sig fram på ett tillgängligt, säkert och framkomligt sätt. Organisationen arbetar lokalt och på riksnivå med att främja miljö, integration och folkhälsa.

Om Cykelfrämjandets arbete med planering och politik

Cykelfrämjandet arbetar för ökad och bättre cykling inom ett antal områden såsom cykelkurser, rekreationscykling och cykelturism. Ytterligare ett stort område är planering och politik. Vi driver ett antal projekt som kretsar kring innovation och kunskapsutbyte inom arbetet för att främja cykling i samhällsplaneringen. Några pågående projekt är:

Cykel Plus Minus. En innovationstävling för vintercykling. Syftet är att öka användningen av existerande metoder som främjar vintercykling, få fram nya innovationer samt att sätta ljus på utmaningen med året runt-cykling i media.

Södra Cykelstambanan. En förstudie inför ett kommande FoI-projekt som handlar om hur framtida cykelbroar kan konstrueras med hjälp av ny teknologi. Genomförs tillsammans med forskningsinstitut, byggföretag och offentliga aktörer.

Kommunvelometern. En djupgående granskning och rankning av hur bra kommuner arbetar med att främja cykling.

Cyklistvelometern. En enkät till cyklande för att ranka cykelvänligheten i olika delar av landet och ge kommunerna återkoppling på utvecklingsområden.

Uppsatsstipendium. Varje år prisas en studentuppsats av Cykelfrämjandet för att uppmuntra till ökad forskning om cykling.

HEAT. Ett EU-projekt som handlar om att förbättra medborgardialogerna i cykelplaneringen och främja användningen av ett verktyg för att beräkna samhällsekonomiska vinster av cykelinfrastrukturinvesteringar.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du i dialog med Cykelfrämjandets övriga projektledare att vara drivande i utveckling, ansökande, genomförandet och slutrapportering av olika projekt. Det handlar om några av de ovan nämnda, men också om att undersöka idéer på nya projekt och genomföra dem.

I uppdraget ingår ansvar för projektens budget, dess genomförande och samordning av insatser. Till din hjälp kommer du att ha kollegor med kompetens inom kommunikation, administration, ekonomi och projektledning, men en betydande del består av självständigt arbete med stor frihet.

Beroende på ett projekts karaktär kan arbetet bland annat innebära att nätverka för att skapa samarbeten och projektkonstellationer, att samordna externa konsulter och ta in offerter för olika uppdrag, att själv producera texter, utredningar och rapporter av olika slag, att sköta hemsida och sociala medier, att översätta innehåll och resultat till opinionsbildning, att boka lokal och föreläsare till seminarier, konferenser och liknande som du anordnar eller att själv föreläsa om projekt och dess resultat.

Kvalifikationer

Arbetet kräver förmåga att självständigt och tillsammans med andra driva och genomföra projekt.

Grundläggande kunskap om cykling, samhällsplanering och politik är ett krav. Universitets- eller högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet inom detta område är meriterande. Det samma gäller för ett befintligt kontaktnät bland grupper, organisationer, institutioner, myndigheter, företag och liknande som direkt eller indirekt arbetar med cykling och opinionsbildning. Andra meriterande områden för utbildning och arbetslivserfarenhet är exempelvis politik, opinionsbildning, projektledning, miljö och folkhälsa.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. För att lyckas i rollen ser vi att du är nyfiken på att finna nya kreativa lösningar för projektens utveckling och har förmåga att kunna arbeta koncentrerat med att nå uppsatta mål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Cykelfrämjandets personal sitter tillsammans i en ny lokal på Kungsholmen i Stockholm. Det finns stora vinster av att arbeta på plats, men ett visst distansarbete är möjligt. Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader som omfattar heltid eller deltid med god möjlighet till förlängning. Kväll, helgarbete och resor kan förekomma.

Tillträde vid årsskiftet 2018/2019 eller tidigare enligt överenskommelse.

Som anställd hos oss omfattas du av kollektivavtal och är försäkrad.

Information om ansökan

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev, skicka ansökan till [email protected] med rubriken Ansökan planering och politik. Sista ansökningsdag är 2018-10-31. Vi hanterar ansökningar löpande.

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med oss.
Emil Törnsten, projektledare:
[email protected], Mobil: 073-324 77 84
Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandet:
[email protected], Mobil: 073-655 45 82

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

www.cykelframjandet.se

Vi avsäger oss vänligen men bestämt hjälp från bemanningsföretag.