Cykelfrämjandet söker projektkoordinator för Stockholmsregionen

Cykelfrämjandet är en liten och flexibel organisation som är mitt uppe i en stor förändringsprocess. Vi tror på cykelns positiva egenskaper som en verklig samhällsförändrare och med möjlighet att bidra till en hållbar framtid. Vi har som mål att göra Sverige till en verklig cykelnation. Organisationen arbetar lokalt och på riksnivå med att främja cykling för bättre miljö, hälsa och för att få en säker trafikmiljö i hela landet.

Om projektet:

Frihet på cykel är Cykelfrämjandets satsning för att få fler att uppleva glädjen och friheten med cykling. Cykelfrämjandet har sedan flera år tillbaka genomfört ”Lär dig cykla” kurser för vuxna runt om i landet och med tiden har både intresset och behovet av kurserna ökat.

Frihet på cykel stöds i nuläget av Svenskt Friluftsliv, Trafikverket och Svenska Postkodstiftelsen, och vänder sig i första hand till ungdomar och vuxna som inte kan cykla. Vi samarbetar med en mängd olika ideella föreningar, kommuner, företag och stadsdelar för att genomföra dessa kurser.

Projektets mål är att sprida och genomföra cykelkurser. Kurserna genomförs tillsammans med engagerade lokala volontärer som vi guidar och vägleder.Förutom att lära sig cykla får deltagarna utbildning i trafikregler, kartläsning och möjlighet att upptäcka närområdet på cykeln. Den ökade mobiliteten är ett utmärkt och billigt sätt att ta sig till jobb, skola och fritidsaktiviteter samt att komma ut i naturen. Kurserna kan också bidra till förbättrade framtida jobbchanser dels för att mobiliteten ökar, dels för att vissa arbetsgivare kräver cykelkunskaper.

I Storstockholm har Cykelfrämjandet sammanlagt 15 Kursplattformar och vi genomför ungefär 30 cykelkurser à 12 timmar per år.

Arbetsuppgifter:

Som regional projektkoordinator kommer du, i dialog med cykelfrämjandets övriga projektledare, att vara drivande i utvecklingen och genomförandet av Cykelfrämjandets projekt Frihet på Cykels visionära och organisatoriska arbete. Du har ansvar för de redan befintliga Kursplattformarna i Storstockholm samtidigt som du kommer att vara drivande i uppstarten av nya kurser. Du kommer också att praktiskt vara med och starta, planera och genomföra instruktörsutbildningar och cykelkurser inom ramen för vår kursverksamhet. Som regional projektkoordinator i Stockholm är du också volontärsamordnare.

I uppdraget ingår både handledning av volontärer, organisationsansvar, utvecklingsansvar och administrativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med erfarenhet av att ha varit med och driva och genomföra projekt. Du är en lyhörd ledare som tar egna initiativ och har lätt för att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga.

Kunskap om  integration, jämställdhet, social hållbarhet eller ett befintligt kontaktnät ibland grupper/organisationer/institutioner/myndigheter som arbetar med dessa frågor är meriterande.

Vi ser också positivt på erfarenhet av utbildningsverksamhet liksom erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. För att lyckas i rollen ser vi att du har god kännedom om projektarbete och är nyfiken på att finna nya  lösningar för projektets utveckling och fortlevnad.

Fakta om tjänsten:

Cykelfrämjandets personal sitter tillsammans i en ny lokal på Kungsholmen i Stockholm. Tjänsten är en visstidsanställning som omfattar heltid under 2018 med möjlighet till förlängning. Kväll, helgarbete och resor kan förekomma. Start önskas så snart som möjligt, helst september 2018, eller enligt överenskommelse.

Information om ansökan:

Vi tar emot din ansökan löpande. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev, skicka ansökan till [email protected] Sista ansökningsdag är 2018-08-31

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med någon av följande:

Mattias Lindmark, projektledare Frihet på cykel: 

[email protected], Mobil: 076 3748555

Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandet:

[email protected], Mobil: 0736-554528

 

Varmt välkommen med din ansökan!

www.cykelframjandet.se