Cykelfrämjandet söker cykelinstruktör med administrativt ansvar

Som cykelinstruktör med administrativt ansvar  kommer du vara ansvarig för att planera och leda cykelkurser för vuxna och ungdomar som är nybörjare. Mycket av arbetet sker ute på fält där du är huvudansvarig ledare tillsammans med volontärer hos Cykelfrämjandet. Du är också ansvarig för att sammankalla, kommunicera med och leda volontärerna.

Våra cykelkurser riktar sig till ungdomar och vuxna som cyklat lite eller inte alls. Som instruktör är du med och lär ut, stöttar och peppar deltagarna på deras väg mot ett cyklande liv. Kurserna bidrar till ökad mobilitet, självkänsla, ökade jobbchanser, bättre hälsa och en mer hållbar miljö

Övriga arbetsuppgifter:

  • Dokumentera, rapportera och utvärdera kurserna. Kontrollera cyklar samt övrigt material och hjälpa till med marknadsföring exempelvis sociala medier.
  • Vara kontaktperson mot Cykelfrämjandets kansli, lokala samarbetspartners samt deltagare i kursen.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du är lyhörd och positiv, tar egna initiativ och har lätt för att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga.

Du får gärna ha erfarenhet av att leda andra i praktisk verksamhet, gärna volontärer. Pratar du fler språk än svenska och engelska är det meriterande. Har du viss vana av att meka med cyklar är även detta meriterande.

Fakta om tjänsten

Cykelfrämjandets personal sitter tillsammans i en ny lokal på Kungsholmen i Stockholm. Tjänsten är en timanställning under begränsad tid med möjlighet till återkommande uppdrag i framtiden.

Själva kurserna är sex-sju gånger totalt, två timmar varje gång vardagskvällar inom Storstockholmsområdet. Övrigt arbete kan ske antingen på vårt kansli eller där det passar dig bäst. Totalt beräknas uppdraget omfatta 40 timmar under 1,5 månads tid.

Om Cykelfrämjandet och projektet Frihet på Cykel

Cykelfrämjandet är en liten och flexibel organisation som är mitt uppe i en stor förändringsprocess. Vi tror på cykelns positiva egenskaper som en verklig samhällsförändrare och med möjlighet att bidra till en hållbar framtid. Vi har som mål att göra Sverige till en verklig cykelnation. Organisationen arbetar lokalt och på riksnivå med att främja cykling för bättre miljö, hälsa och för att få en säker trafikmiljö i hela landet.

Frihet på cykel är Cykelfrämjandets satsning för att få fler att uppleva glädjen och friheten med cykling. Cykelfrämjandet har sedan flera år tillbaka genomfört ”Lär dig cykla”-kurser för vuxna runt om i landet och med tiden har både intresset och behovet av kurserna ökat.

Som ett svar på detta startades projektet Frihet på cykel 2016 som verkar som en katalysator i arbetet med att starta nya cykelkurser. Frihet på cykel stöds i nuläget av Svenskt Friluftsliv, Trafikverket och Svenska Postkodstiftelsen, och vänder sig i första hand till ungdomar och vuxna som inte kan cykla.

Projektets mål är att sprida och genomföra cykelkurser. Kurserna genomförs tillsammans med engagerade lokala volontärer som vi guidar och vägleder. Dessa har på förhand gått en cykelinstruktörsutbildning. Förutom att lära sig cykla får deltagarna utbildning i trafikregler, kartläsning och möjlighet att upptäcka närområdet på cykeln. Den ökade mobiliteten är ett utmärkt och billigt sätt att ta sig till jobb, skola och fritidsaktiviteter samt att komma ut i naturen. Kurserna kan också bidra till förbättrade framtida jobbchanser dels för att mobiliteten ökar, dels för att vissa arbetsgivare kräver cykelkunskaper.

Information och ansökan

Vi tar emot din ansökan löpande. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev, skicka ansökan till [email protected] Sista ansökningsdag är 2018-08-06.

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med någon av följande:

Mattias Lindmark, Projektledare Frihet på cykel Stockholm:

[email protected], Mobil: 0763748555

Varmt välkommen med din ansökan!