Lokalkretsen i Malmö-Lund rekryterar till styrelsen 2022-2023


Cykelfrämjandets lokalkrets i Malmö-Lund arbetar med att påverka beslutsfattare att skapa en cykelvänligare miljö – vi är övertygade om att det är bra för miljön, folkhälsan och livliga stadsmiljöer! Vi arbetar ideellt för alla typer av cyklister; från snabba tävlingscyklister till barn som precis fått på de första stödhjulen. Nu söker vi en ny ordförande till vår lokalkrets.


Axel Phil, nuvarande ordförande för Malmö-Lund kretsen håller en cykelworkshop med politiker och beslutsfattare

Axel Phil, ordförande för lokalkretsen i Malmö-Lund, håller en cyklande workshop med ansvariga politiker och tjänstepersoner och ger konkreta tips på hur cykelvägar kan bli säkrare och genare.är du vår nya ordförande eller kommunikationsansvarig?

Brinner du för hållbar mobilitet och vill skapa grönare och tryggare städer? Vill du engagera dig ideellt med social hållbarhet och se konkreta resultat av ditt arbete? Sök i så fall rollen som ordförande i Cykelfrämjandets lokalkrets för Malmö-Lund så snart så möjligt!

Skicka ett mejl till  [email protected]

om cykelfrämjandet

Cykelfrämjandet är en ideell förening som jobbar för en bättre, säkrare och mer attraktiv cykelmiljö. Vi har drygt 6 000 medlemmar som är organiserade i cirka 20 lokala kretsar runt om i Sverige. Vi ordnar aktiviteter och driver olika projekt med fokus på cykling. Målet med vårt politiska påverkansarbete är att skapa ett bättre Cykelsverige. I dagsläget är vi drygt 10 personer som jobbar på Cykelfrämjandets kansli och vi sitter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. 

Malmö-Lunds verksamheter

Vi påverkar beslutsfattare för en cykelvänligare miljö i Malmö och Lund. Det kan exempelvis handla om att arbeta för fler och bättre cykelvägar, säkrare cykelparkeringar, se till att snöröjning fungerar, eller skapa blandade och täta stadsmiljöer med kortare avstånd eftersom det gör att fler väljer cykeln som transportmedel.

Under sommarhalvåret har vi cykelutflykter med start från Stadsbiblioteket.

Som medlem stödjer du oss i vårt arbete och får dessutom flera förmåner, bl.a. en bra olycksfallsförsäkring och tidningen Cykling. Vi behöver ena våra röster och ha en stark ekonomi för att kunna fortsätta förändra.

Följ vårt arbete för en cykelvänligare miljö på Facebook.

CYKELKURSER i malmö-lund

I Cykelfrämjandet Malmö-Lund bedriver vi uppskattad cykelutbildning för vuxna i Nydala och i Rosengård under sommarhalvåret och i Kroksbäck under vinterhalvåret.

Förfrågningar och anmälan: [email protected]

VILL DU BLI INSTRUKTÖR OCH LÄRA ANDRA ATT CYKLA?

Vi är i ett ständigt behov av personer som vill engagera sig som volontära instruktörer på våra cykelkurser så tveka inte att höra av dig till oss om du vill anmäla dig till en av våra instruktörsutbildningar! 

Kontakt: [email protected]