Cykelturveckan

En atmosfär som lockar till kreativitet och inspiration. Så beskrivs Vadstena, som också är platsen för årets Cykelturvecka. Följ med på en hållbar cykelsemester 6-11 augusti genom historiska landskap, träffa nya och gamla bekantskaper och njut av natursköna vyer så väl som kulturaktiviteter och folkvimlet i ett somrigt Vadstena. Det här är resan för dig som vill uppleva sommaren på cykel. 

Detta år har vi även introducerat möjligheten att boka ett förmånligt boendepaket som inkluderar trevligt boende, frukost och middagar på Vadstena Folkhögskola. Rummen är nu fullbokade, men det finns fortfarande möjlighet att boka middagspaket och avslutningsmiddag.


Image

Foto: Vadstena Folkhögskola

Image

STARTAR OM

Showtime!

Det här är Cykelturveckan


Turer genom somriga landskap, gruppens gemenskap och nya upplevelser varje dag. Under veckans cykelturer kommer du att få ta del av såväl natursköna cykelleder och storslagna vyer som lokal kultur och spännande smakupplevelser. På kvällarna erbjuds flera sociala tillställningar och underhållning av olika slag. Ta med dig vännerna, familjen eller partnern på en härlig cykelsemester eller varför inte åka på egen hand och träffa nya bekantskaper? Du kan välja att vara med hela veckan eller enstaka dagar. Som medlem i Cykelfrämjandet får du rabatterat pris vid anmälan. 

Sedan 1983 har Cykelturveckan varje sommar samlat hundratals cykelglada seniorer och andra som vill upptäcka Sverige på cykel. Tidigare har evenemanget hållits i bland annat i Rättvik, Halmstad och Ulricehamn. I år är det alltså Vadstenas tur. När Cykelturveckan firade 25-årsjubileum 2007 gjordes ett jubileumsmagasin. Här kan du läsa en digital version av jubileumsmagasinet. I tidningen Cykling nr 3 2022 kan du läsa ett reportage från förra årets Cykelturvecka, som då hölls i Ulricehamn. 


Image

Vadstena SlottProgram


söndag 6 aug – Invigning med bubbel och snacks
måndag 7 aug – Cykeldag 1
tisdag 8 aug – Cykeldag 2
onsdag 9 aug – Aktivitetsdag med utflykter och aktiviteter till reducerat pris
torsdag 10 aug – Cykeldag 3
fredag 11 aug – Cykeldag 4 och avslutningsmiddag* 

Nytt för denna gång är att du kan boka ett förmånligt boendepaket som inkluderar trevligt boende, frukost och middagar på Vadstena Folkhögskola! Lägg till boendepaket och/eller middagar i anmälan.

OBS! Boendet är nu fullbokat.  

*Tillval: Deltagare som väljer att boka boende separat har möjlighet att lägga till middagspaket samt avslutningsmiddagen på Vadstena Folkhögskola. Begränsat antal platser. Middagar som ingår är söndag, måndag, tisdag, torsdag samt fredagens avslutningsmiddag. På onsdagen serveras inte någon middag på folkhögskolan.

Sista anmälningsdag 7 juli. PRIS & ANMÄLAN


Deltagaravgift:


Medlem i Cykelfrämjandet 1300 kr (som medlem är du också olycksfallsförsäkrad när du cyklar)

Ej medlem i Cykelfrämjandet 1800 kr (totalkostnaden blir 1695 kr om du väljer att bli medlem i samband med anmälan) 

Barn t o m 16 år 600 kr 

Deltagande enskild dag, medlem 350 kr 

Deltagande enskild dag, ej medlem 450 kr 

Avslutningsmiddag 395 kr

  I deltagaravgiften för hela veckan ingår:

 • Välkomstmingel på söndagen den 6 augusti mellan kl. 17-18 
 • Samtliga cykelturer under veckan
 • Kvällsprogram på folkhögskolan
 • Erbjudanden på utvalda aktiviteter i Vadstena under veckan 
 • Målgångsfika vid folkhögskolan måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 15-17 
 • Välkomstkit 

 Boendepaket - Fullbokat!


Rummen på Vadstena Folkhögskola är fullbokade, men det går fortfarande att boka avslutningsmiddag och middagspaket.

Boende i enkelrum på Vadstena folkhögskola inkl måltider enligt specifikation 5 915 kr.

Boende i dubbelrum på Vadstena folkhögskolan, inkl måltider enligt specifikation, 2 personer 9 430 kr (4 715 kr/person). 

Bokning av boende på Vadstena folkhögskola sker endast via Cykelfrämjandet, detta görs i samband med att du anmäler dig till cykelturveckan. 

I boendepaketet ingår: 

Rum 
Boende 6 nätter i enkelrum eller dubbelrum*. Handduk och lakan ingår, och alla rum har egen dusch och toalett. Tillgång till kök/allrum finns.  

Incheckning från kl 15.00 söndag 6/8. 
Utcheckning senast kl 12.00 lördag 12/8.  

(*endast hela dubbelrum kan bokas, du behöver alltså boka detta tillsammans med den du ska bo med, och priset gäller hela rummet samt måltider för två personer). 

.

Måltider

Söndag 6/8 - Välkomstmiddag med varmrätt samt dessert och kaffe/te. 
Måndag 7/8 - Frukostbuffé, middag med varmrätt. 
Tisdag 8/8 - Frukostbuffé, middag med varmrätt. 
Onsdag 9/8 - Frukostbuffé 
Torsdag 10/8 - Frukostbuffé, middag med varmrätt. 
Fredag 11/8 - Frukostbuffé, avslutningsmiddag med varmrätt samt dessert och kaffe/te. 
Lördag 12/8 - Frukostbuffé 

Frukost serveras mellan kl 07.30-08.30 
Middag sön, mån, tis, tors kl. 18.00-19.15 
Avslutningsmiddag kl. 18.00-21.00 inkl. underhållning.  

Måltider går inte att välja bort ur boendepaketet.  Dryck ingår ej till middagarna, men möjlighet att köpa till dryck finns. Till invignings- och avslutningsmiddagen serveras dessert med kaffe/te. Det är inte tillåtet att ta med egen mat/dryck i matsalen. Observera att middag inte ingår på onsdagen. Gemensamt kök finns att tillgå på folkhögskolan för den som önskar laga egen middag den kvällen.


Avbokningsregler

Avbokning av hela bokningen är möjlig fram t.o.m 7 juli. Vid av- eller ombokning av boendepaketet efter den 7 juli återbetalas inte kostnader för boende, då återbetalas maximalt 3 870 kronor för enkelrum och 5 340 kronor för dubbelrum. Kontakta [email protected] om du vill avboka din plats.Boende på egen hand: 

Önskar du ordna boende på egen hand finns flera alternativ i Vadstena. Strax norr om Vadstena finns till exempel Vadstena Camping 

Fler alternativ hittar du också här på Destinero.

Även om du bokar eget boende kan du köpa till middagspaket (gäller för söndag, måndag, tisdag, torsdag) och avslutningsmiddagen (fredag).MER information


Vadstena Folkhögskola ligger centralt med bara någon minuts promenad till huvudgatornas puls, men samtidigt med ett lugnt och avskilt läge. Mindre badplats finns i direkt anslutning till Folkhögskolan, såväl som generösa gemenskapsytor. 

Om du reser kollektivt till Vadstena är det buss sista biten. Hållplatsen heter Brandstationen, och därifrån är det en lätt promenad på ca 10 minuter till Vadstena Folkhögskola.

Reser du med bil finns parkering nära folkhögskolan. Det kommer vara många människor i Vadstena denna period, och det är uppskattat om ni som ställer bilen under veckan kan använda något mindre centrala parkeringar. Vi hjälper er att hitta till dessa på plats. Samåk gärna!  

HYRA CYKEL

Önskar du hyra cykel gör du detta på egen hand. Många vill cykla i Vadstena i sommar, så var gärna ute i god tid! Vi har kontakt med tre alternativ:

 • Sporthörnan i Vadstena,  telefon 0143-103 62 - FULLBOKAT
 • Hedenskog nöjen, har cykeluthyrning via sin hemsida
 • Kaffeteriet i Borensberg har möjlighet att transportera hyrcyklar till folkhögskolan. Gör så här för att boka cykel via Kaffeteriet:
  • Boka via deras hemsida senast den 31/5 
  • Viktigt att du i bokningen anger Vadstena Folkhögskola som hämtplats.
  • En cykel inklusive transport kostar 1175 kronor för hela veckan (söndag em-fredag em). Du betalar detta direkt till Kaffeteriet.

CYKELTURER

Det erbjuds en kortare och en längre tur varje dag (förutom onsdagen). Vi erbjuder möjlighet att cykla med guide eller att följa turerna digitalt via smartphone eller cykeldator.

Mer detaljerad information om veckans cykelturer och övriga aktiviteter kommer fyllas på här under våren.
 

Kontakt

Vid frågor, kontakta projektledare Alice Wästberg, [email protected]