Cykelturveckan 2022

Ta en hållbar och hälsosam cykelsemester och upptäck Ulricehamn med omnejd! Årets Cykelturvecka bjuder på mängder av natursköna cykelturer, storslagna vyer och spännande smakupplevelser för cykelglada seniorer och andra som vill uppleva sommaren på cykel. På kvällarna erbjuds flera sociala tillställningar och underhållning av olika slag.Image

Foto: Jonas Ingman/vastsverige.com


Cykelturveckan i Ulricehamn
3-8 juli 2022


Det är Ulricehamn som tillsammans med Cykelfrämjandet står värd för årets Cykelturvecka 3–8 juli 2022. Veckans cykelturer ger dig möjlighet att ta del av allt Ulricehamnstrakten har att erbjuda och kvällarna bjuder på en rad trevliga aktiviteter och evenemang. En vecka av cykelglädje för både entusiaster och nybörjare!

Sedan 1983 har Cykelturveckan varje sommar samlat hundratals cykelglada seniorer och andra som vill upptäcka Sverige på cykel. Tidigare har evenemanget hållits ibland annat i Kristianstad, Halmstad och Rättvik, men i år är det alltså Ulricehamns tur. År 2007 firade CTV sitt 25-års jubileum, här kan du läsa en digital version av jubileumsmagasinet.

Under veckans fyra cykelturer kommer du att få ta del av såväl natursköna cykelleder och storslagna vyer som lokal kultur och spännande smakupplevelser. Ta med dig vännerna, familjen eller partnern på en härlig cykelsemester eller varför inte åka på egen hand och träffa nya bekantskaper? Du kan välja att vara med hela veckan eller enstaka dagar. Som medlem i Cykelfrämjandet får du rabatterat pris vid anmälan.

Som medlem i någon av våra samarbetsorganisationer PRO, SPF Seniorerna, SeniorPorten eller Naturskyddsföreningen får du gratis medlemskap i Cykelfrämjandet och därmed rabatterat pris på cykelturveckan, om du inte tidigare varit medlem i Cykelfrämjandet.

Läs mer om Cykelturveckan i Ulricehamn här.

Cykelturveckan arrangeras i samarbete med:

ImageImage
Image

Foto: Jonas Ingman/vastsverige.comProgram


Söndag 3 juli

Invigning med snittar och bubbel kl 16:30 nära kansliet.

Måndag 4 juli

Ätradalsturen / Kulturvägen 
Första cykelturen sträcker sig mot norra delen av Ulricehamns kommun. Turen startar vid kansliet som är central placerat vid vårt hamnområde och restaurang Bryggan. Därefter går turen norr mot Timmele för att utforska området Ätradalen.

Under dagen kommer du att passera ett flertal  trevliga besöksmål som erbjuder både mat, kaffe och även en del godbitar du kan handla med hem.

Pianokväll - boka bord

Tisdag 5 juli

Söderturen / Turen runt sjöarna
Tisdagens tur tar dig med på en resa söder över. Här kommer du att cykla i Birgit Sparres fotspår.
I över 20 år beskrev författarinnan Birgit Th Sparre sin hemtrakt kring sjön Åsunden i Västergötland, och hennes romanserie Gårdarna runt sjön har trollbundit flera generationer läsare. Birgit växte upp på den vackra herrgården Sjöred som ligger vackert beläget utmed yttre Åsunden.

Även den här dagen passerar du flera mysiga caféer, sevärdheter och shoppingsupplevelser. Mer inspiration om turen som passerar Gårdarna runt sjön hittar du här. 

Allsångskväll - boka biljett

Cykelfrämjandets Allsångshäfte

Onsdag 6 juli

Aktivitetsdag ( en aktivitet/deltagare, bokas fr.o.m 3 juli hos arrangören då en del aktiviteter har ett begränsat antal med platser), cykelkortege och picknick

Utomhusbio - boka biljett.

Torsdag 7 juli

Österturen / Änglagårdsturen 
Inspirerad av onsdagens filmvisning beger du dig under torsdagen ut i Änglagårdsbygden. Kosan styrs återigen norrut i Ulricehamn, men under Änglagårdsturerna utforskars även de östra delarna av kommunen. Likt veckans tidigare turer passerar du flera guldkorn där du har möjlighet att äta och fika. Cykling sker i en naturskön miljö som låter dig uppleva filmens verkliga miljö, bland annat kommer du passera Lönnarp (Änglagård) som är huset som Fanny ärvde av sin morfar Erik. Huset är privatägt men under dagen har du möjlighet att stanna och se det på avstånd. 

Dansbandskväll - boka biljett

Fredag 8 juli

Västerturen  cirka 
Fredagen bjuder på en cykeltur västerut där lokalproducerade godsaker och hantverk står i fokus. Du beger dig ut på den grönskande affärsgatan kallad Taste the countryside. Här träffar du entreprenörer som odlar, föder upp och tillverkar egna produkter av lokalproducerade råvaror. Riktigt hantverk med andra ord. Du äter gott och njuter av gott kaffebröd även på den här turen.

Avslutningsmiddag - boka din plats senast onsdagen den 6 juli kl. 16.00 - boka härPRIS & ANMÄLAN


Pris

Turförslag och kartor ingår, och rabatterade priser på entréavgifter till Torpa Stenhus och Motormuseet, samt rabatthäfte till butiker och kaféer i Ulricehamn, ingår för alla.

Om du anmäler dig till hela veckan:

Medlem i Cykelfrämjandet 1250 kr
Övriga 1700 kr
Barn (t.o.m 16 år) 500 kr
Avslutningsmiddag 300 kr (begränsat antal deltagare)
Aktiviteter Pianokväll, allsångskväll och dansbandskväll samt entréer till besöksmål utmed rutterna till självkostnadspris. Alla aktiviteter på onsdagen kostnadsfria. Arrangemang på kvällarna bokas separat.

Om du anmäler dig till enskilda dagar

Medlem i Cykelfrämjandet 300 kr per dag
Övriga 399 kr per dag
Avslutningsmiddag 300 kr (begränsat antal deltagare)
Aktiviteter Arrangemang på kvällarna bokas separat. Aktiviteter under onsdagen endast för anmälda till hela veckan.

 

MEDLEMSKAP

Medlemskap ger rabatterat pris på Cykelturveckan och flera andra medlemsförmåner under hela året.

Bli medlem i Cykelfrämjandet här – det lönar sig!

 

Erbjudande

Som medlem i någon av våra samarbetsorganisationer PRO, SPF Seniorerna, SeniorPorten eller Naturskyddsföreningen får du  gratis medlemskap i Cykelfrämjandet och därmed rabatterat pris på cykelturveckan.

HELA VECKAN

Medlem i PRO, SPF Seniorerna, SeniorPorten eller Naturskyddsföreningen: 1250 kr inklusive medlemskap i Cykelfrämjandet

ENSKILDA DAGAR

Medlem i PRO, SPF Seniorerna, SeniorPorten eller Naturskyddsföreningen: 300 kr per dag inklusive medlemskap i Cykelfrämjandet

Anmälan

Anmäl ditt deltagande nedan. Direktanmälan avslutningsmiddag senast 6 juli. 

Är du medlem i Cykelfrämjandet behöver du logga in med den e-postadress du angett för ditt medlemskap. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, eller om det är första gången du loggar in, klicka på Glömt lösenord?

Är du inte medlem i Cykelfrämjandet klicka på Anmäl dig som externt företag eller person.

Vid frågor om anmälan eller medlemskap skriv till [email protected] eller ring 072-228 73 00 kl 9:00-14:00.

För att uppdatera dina uppgifter logga in på Mina sidor.MER information


Mer information

Du hittar mer information om cykelturveckan på Ulricehamns sida. Sidan uppdateras löpande.

Detaljerat program: Cykelturer och aktiviteter
Boende: Bo bra i Ulricehamn, hitta Ledig logi
Hyra cykel: Cykeluthyrning 
Resa: Hållbara resor i Västsverige

 

Kontakt

Vid frågor om program och innehåll läs på Ulricehamns sida eller kontakta Ulricehamns turistbyrå via [email protected] eller telefon 0321-59 59 59.

Cykelturveckan 2022 arrangeras av Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Cykelfrämjandet Riks, Cykelfrämjandets ortskrets i Sjuhärad och Turistrådet Västverige.