Cykelinstruktör i Malmö timanställning 


Vill du vara med och lära vuxna att cykla? Våra cykelkurser riktar sig till vuxna, men även ungdomar från och med 13 år är välkomna. Våra deltagare har ofta aldrig fått möjligheten att lära sig cykla och kurserna fylls av hejarop och skratt.


Image

"Det var rörande att träffa dem som väljer att engagera sig volontärt och som lägger sin tid på att lära oss att cykla. Stort tack!"
- Megdelawit, lärde sig att cykla 2018.


om cykelfrämjandet

Cykelfrämjandet är en ideell förening som jobbar för en bättre, säkrare och mer attraktiv cykelmiljö. Vi har drygt 6 000 medlemmar som är organiserade i cirka 20 lokala kretsar runt om i Sverige. Vi ordnar aktiviteter och driver olika projekt med fokus på cykling.

Cykelfrämjandet genomför cykelkurser för vuxna nybörjare i tre stadsdelar i Malmö, vi har kurser i Rosengård, Nydala och Kroksbäck. Nu söker vi dig som vill hjälpa till som cykelinstruktör! Din insats som cykelinstruktör är efterfrågad av många Malmöbor som inte har haft förmånen att lära sig att cykla tidigare i livet men som gärna vill lära sig cykla idag.

om uppdraget

Kurserna utgörs av både praktiska och teoretiska moment där våra cykelinstruktörer är med och lär ut, stöttar och peppar deltagarna. Vi använder oss av en pedagogisk metod där vi sänker sadeln och tar av pedalerna så att cykeln blir som en "springcykel" så att deltagarna kan träna självständigt på balans. Som instruktör behöver du med andra ord aldrig springa bakom och "hålla i" utan din främsta uppgift är att vara ett stöd för deltagarna och uppmuntra dem att fortsätta träna. 

Vi söker nu en huvudinstruktör, tjänsten är en timanställning. Kanske är du studerande och söker ett extrajobb, kanske vill du vara med och förändra vardagen för vuxna i Malmö och ge dem möjligheten att känna friheten som det innebär att kunna cykla själv?

Som huvudinstruktör leder du detta arbetet med cykelkursen, strukturerar utifrån befintlig mall och material, lär ut, stöttar och peppar deltagarna. Du ansvarar också för att koordinera en kurs tillsammans med projektledaren samt är länken mellan pågående kurs och ansvarig projektledare. 

Det är otroligt många vuxnas dröm är att lära sig cykla och tack vare din hjälp kan den bli verklighet!

VI SÖKER DIG SOM

  • vill engagera dig i något meningsfullt
  • tycker om att cykla
  • tycker om att instruera och leda andra
  • har god ansvarsförmåga

Vi erbjuder

  • Ett viktigt och meningsfullt uppdrag
  • Ett trevligt och socialt sammanhang
  • Tacksamma kursdeltagare och många glada skratt
  • Relevant utbildning i form av vår instruktörskurs.
  • Gratis medlemskap i Cykelfrämjandet under ett år.

Som medlem i Cykelfrämjandet får du

om anställningen

Anställningsform:  Timanställning
Arbetstider: En cykelkurs omfattar 6-7 träningstillfällen à 2 timmar. Vanligtvis går cykelkurserna på två vardagskvällar i veckan (t.ex. kl. 17.30-19.30) under sammanlagt 3-5 veckor. Kurserna samt enstaka utflykter är generellt belagda på vår/sommar/höst.
Placeringsort: Malmö

ansökan

Maila ditt intresse till projektledare Tara Jacobsdotter på [email protected].