Cykelfrämjandet söker regional projektledare för Göteborgsregionen

Cykelfrämjandet har som mål att göra Sverige till en verklig cykelnation. Organisationen arbetar lokalt och på riksnivå med att främja cykling för bättre miljö, hälsa och för att få en säker trafikmiljö i hela landet. Vill du vara med och utveckla Sveriges främsta cykelorganisation? Sök jobbet som vår regionala projektledare! Vi söker dig som vill vara med och förändra situationen för Sveriges cyklister med fokus på utbildning och ta Cykelfrämjandet närmare sin vision.

Cykelfrämjandet är mitt uppe i en stor förändringsprocess samtidigt som cykelns popularitet stigit i höjden de senaste åren. Vi tror på cykelns positiva egenskaper som en verklig samhällsförändrare och med möjlighet att bidra till en hållbar framtid.

Om projektet

Projektet Frihet på Cykel

Frihet på cykel är Cykelfrämjandets satsning för att få fler att uppleva glädjen och friheten med cykling. Cykelfrämjandet har sedan flera år tillbaka genomfört ”Lär dig cykla” kurser för vuxna runt om i landet och med tiden har både intresset och behovet av kurserna ökat.

Som ett svar på detta startades projektet Frihet på cykel 2016 som verkar som en katalysator i arbetet med att starta nya cykelkurser. Frihet på cykel stöds i nuläget av Svenskt Friluftsliv, Trafikverket och Svenska Postkodstiftelsen, och vänder sig i första hand till ungdomar och vuxna som inte kan cykla.

Projektets mål är att sprida och genomföra cykelkurser. Kurserna genomförs tillsammans med engagerade lokala volontärer som vi guidar och vägleder. Dessa har på förhand gått en cykelinstruktörsutbildning. Förutom att lära sig cykla får deltagarna utbildning i trafikregler, kartläsning och möjlighet att upptäcka närområdet på cykeln. Den ökade mobiliteten är ett utmärkt och billigt sätt att ta sig till jobb, skola och fritidsaktiviteter samt att komma ut i naturen. Kurserna kan också bidra till förbättrade framtida jobbchanser dels för att mobiliteten ökar, dels för att vissa arbetsgivare kräver cykelkunskaper.

Arbetsbeskrivning

Som regional projektledare kommer du, i dialog med Cykelfrämjandets verksamhetsutvecklare och övriga projektledare, att vara drivande i utvecklingen och genomförandet av Cykelfrämjandets projekt Frihet på Cykels visionära och organisatoriska arbete. Du har ansvar för att bygga upp ett antal kursplattformar i Göteborg med kranskommuner och vara drivande i uppstarten av nya kurser. Du kommer också att praktiskt vara med och starta, planera och genomföra instruktörsutbildningar och cykelkurser inom ramen för vår kursverksamhet.

I uppdraget ingår både organisationsansvar, handledning, utvecklingsansvar och administrativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig med erfarenhet av att ha drivit och genomfört projekt. Du är lyhörd och tar egna initiativ och har lätt för att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och kan lyssna.

Vi ser också positivt på erfarenhet av utbildningsverksamhet liksom erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. För att lyckas i rollen ser vi att du har god kännedom om projektledning och är nyfiken på att finna nya kreativa lösningar för projektets utveckling och fortlevnad.

Fakta om tjänsten

Cykelfrämjandets personal sitter tillsammans i en ny lokal på Kungsholmen i Stockholm, men denna tjänst utgår ifrån Göteborg. Tjänsten är en tvåårig visstidsanställning på halvtid med möjlighet till förlängning. Kväll, helgarbete och resor kan förekomma. Start önskas i mars 2018, eller enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vi tar emot din ansökan löpande. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev, skicka ansökan till [email protected] Sista ansökningsdag är 2018-01-20

Om du har frågor är du välkommen att ta kontakt med någon av följande:

Elisabeth Kempe, Projektledare för Frihet på cykel i Stockholm:

[email protected] Mobil: 0706-312990

Isabella Thöger, Projektledare för Frihet på cykel i Malmö: [email protected] Mobil: 0708-361449

Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandet:

[email protected] Mobil: 0736-554528

Varmt välkommen med din ansökan!