Donera din cykeldata

Cykelfrämjandet stödjer Bike Data Project, ett projekt som bygger vidare på rörelsen kring dokumentärfilmen Bikes vs. Cars som lanserades globalt under 2015 (läs vår recension). Projektets syfte är att samla in så mycket data som möjligt från cyklister över hela världen som använder olika appar för att logga sina cykelturer. Datan ger alltså en bild av hur cyklisterna rör sig geografiskt. Intresserade trafikplanerare kan sen dra nytta av de mönster datan visar i sitt arbete för en infrastruktur som är bättre anpassat för cyklisternas resvanor.

Förutom att logga dina turer via Bikes vs Cars-appen som lanserades i samband med filmen kan du via Bike Data Projects hemsida även donera din cykeldata från de andra populära appar Strava, Runkeeper och Moves. Kopplingen görs en gång och sedan synkas din cykeldata automatiskt till Bike Data Project. Ambitionen är att bygga ut listan med kompatibla appar ytterligare.

Du kan även själv granska statistiken som har samlats in från städer och regioner över hela världen.

Donera din cykeldata du med så att vi tillsammans skapar ett än bättre dataunderlag som hjälpmedel för att göra Sverige till en bättre cykelnation och hjälpa cykelplanerare världen runt!