Slipp extravikten på Norgeturen

Norge är en populär destination för cykelsemestrare. För de som vill utforska cykelturerna mellan Værnes-Bodø erbjuds från och med i år bagagetransfer hela vägen.

I Innherred och längs med Kystriksveien utökas nu cykelmöjligheterna ytterligare. Genom den nya satsningen med bagagetransport mellan hotellen kan man njuta av resan utan extra vikt och packning.

Den gyldne omvei


Innherred har många alternativ för semestrande cyklister. Det finns flera organiserade turer som man kan göra med hjälp av kartor och ruttbeskrivningar.

Den mest populära cyklingen i Innherred är “Borgfjorden runt”. Det är en tur som är perfekt att kombinera med en tågresa från Trondheim. Den är 30 kilometer lång och möjliggör upplevelser på vägen som kallas ”Den gyldne omvei”.

Här hittar man en fin blandning av traditionell och innovativ mat, konst och kulturupplevelser. En annan stor cykel- och vandringstur med behov av bagagetransport är Pilgrimsleden som går genom Innherred till Nidarosdomen i Trondheim.

Vackra Kystriksveien


Även den 650 kilometer långa – och vackra – vägen Kystriksveien passar för cyklister. Den sträcker sig mellan Steinkjer på Innherred i söder och Bodø i norr.

Vägen är omtalad för sin skönhet och National Geographic har omnämnt den som en av världens 101 mest natursköna vägar. Här kan du cykla långt eller kort, göra stopp för glaciärvandring eller besöka det ihåliga berget Torghatten – allt medan bagaget redan väntar på hotellet.

Läs mer på:
Visitinnherred.com
Visitnorway.se