Stockholmspolitiker gör upp om bästa cykelsatsning

Den 11 april bjuder Cykelfrämjandets två Stockholmskretsar in till en vass, underhållande kväll där fem av länets främsta politiker gör upp om vem som gör mest för cykling. 

Har du vägarna förbi Stockholm den 11 april? Då har vi ett hett tips om kvällsaktivitet. I en bubblande, fräsande debatt möts toppolitiker från Nacka, Sollentuna, Stockholm, Danderyd och Sundbyberg för att göra upp i Cykelbattle / Stockholm 2018! Platsen är Bar Brooklyn vid Hornstull och baren är öppen från kl 17.

Emil Törnsten, ordförande i Cykelfrämjandet Stockholm Norrort, är initiativtagare till debattkvällen, eller ”Cykelbattlet” som han kallar det.

Hur kommer det sig att ni arrangerar detta?
– Det finns flera vassa cykelpolitiker som vi länge har velat ställa bredvid varandra på en scen. Det är lite som i kroppsbyggning – bilder räcker inte för att kunna avgöra vem som är bäst, utan byggare måste stå jämte varandra på en scen för att man ska kunna se det.

Inspirationen till debatten kommer från en cykelkonferens i Nederländerna som Emil besökte förra sommaren. Där anordnades ett ”borgmästarbattle” och han insåg direkt att ”det här ska vi ta hem till Sverige, men göra ännu bättre”.

– Det ska bli kul med mycket folk och att se vilken politiker som lovar mest inför valet.

Ur inbjudan:
Baren håller öppet från kl 17. Vi bjuder på lättare mat. Klockan 18 startar ett underhållande och interaktivt battlande där länets främsta politiker tävlar i att lova cykelsatsningar inför valet. Cykelprofilen Krister Isaksson är expertkommentator, men i slutänden är det publiken som fäller avgörandet. 

Kombattanter
Gunilla Grudevall-Steen (L), Nacka
Moa Rasmusson (L), Sollentuna
Daniel Helldén (MP), Stockholm
Bengt Sylvan (L), Danderyd
Stefan Bergström (C), Sundbyberg

Expertkommentator 
Krister Isaksson

Cykelbattle / Stockholm 2018 på Facebook

Arr: Cykelfrämjandet Stockholm Norrort och Cykelfrämjandet Storstockholm