Skänk glädje och frihet – bli cykelinstruktör

Kommer du ihåg den fantastiska känslan av frihet och lycka när du lärde dig att cykla?

Nu kan du ge andra möjlighet att uppleva den, genom att bli cykelinstruktör! Allt som krävs är lite tid och vilja att hjälpa – och att du kan cykla förstås. På köpet får du fantastiska möten och upplevelser.

Under våren startar vi nybörjarkurser i cykling för vuxna på ett stort antal orter. Det är där vi behöver dig. Som en av flera instruktörer vid varje kurstillfälle är du med och lär ut, stöttar och peppar deltagarna. (Det är varken tungt eller konditionskrävande – du behöver inte springa efter och hålla i cykeln som när barn lär sig. Vår metod fungerar annorlunda.)

Hjälp till efter egen förmåga

Cykelkurserna löper över tre veckor och hålls två gånger i veckan. Varje tillfälle är två timmar. Om du inte kan vara med under en hel kurs går det bra att komma bara ett par eller några gånger. Du kan välja att antingen vara kursens huvudledare eller delta som hjälpledare.

Både teori och praktik

Kurserna innehåller både praktiska och teoretiska moment. Först skruvar vi av pedalerna och sänker sadeln så att cykeln blir en springcykel. Då kan deltagarna tryggt och i egen takt hitta balansen och öva på att bromsa. När balansen väl sitter skruvar vi på pedalerna igen.

Under hela kursen diskuterar vi trafikregler för cyklister, uppmuntrar och vägleder deltagarna och instruerar i enklare underhåll av cykeln.

Gratis instruktörsutbildning

Du får en kostnadsfri utbildning under en kväll där du lär dig mer om Cykelfrämjandets metod och blir diplomerad cykelinstruktör. (Läs mer om instruktörsutbildningen här)

Tag chansen att hjälpa fler till ett cyklande liv!
Hör av dig till oss så berättar vi mer – eller anmäl intresse via länkarna nedan.

Här ordnas kurser

E-post: [email protected]

Följ oss på Facebook


Frihet på cykel arrangeras med medel från Svenskt Friluftsliv, Svenska Postkodstiftelsen och Trafikverket