Cykelfrämjandets ordförande på lista över 101 miljömäktigaste

Per Bolund (t.h. ovan), konsument- och finansmarknadsminister, intar förstaplaceringen på tidningen Aktuell Hållbarhets lista över Sveriges 101 miljömäktigaste personer. Han gör det mycket tack vare införandet av elcykelpremien, en idé som Lars Strömgren (t.v. ovan) på Cykelfrämjandet presenterade för honom och hjälpte till att driva igenom.

– Det är väldigt kul att Per Bolund får utnämningen, som i praktiken betyder att han är den som just nu gör de viktigaste avtrycken i miljöarbetet i Sverige, kommenterar Lars Strömgren.

Själv gör han entré på listan för första gången, på plats 71. Juryns motivering:

Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren missar inget tillfälle att göra sin röst hörd i debatten. Elcykelpremien och förslaget om en nationell cykelstrategi är två av initiativen som vi har Lars Strömgren att tacka för. Lars har dessutom varit drivande bakom ”Moving Beyond zero” som driver på för att hälso- och miljöfrågor ska tas med i nollvisionens arbete mot trafikolyckor.

Med tanke på hur många som har möjlighet att påverka miljöfrågor är han glad över att hans och Cykelfrämjandets arbete uppmärksammas på det här sättet.

Listan ”De 101 miljömäktigaste personerna” sammanställs årligen sedan tio år.