Vill du engagera dig som cykelinstruktör?

 

Vill du göra något nytt och meningsfullt? Kommer du ihåg den fantastiska känslan när du lärde dig att cykla? Vill du ge andra samma möjlighet?

 

Vi söker dig som:

Tycker om att cykla, vill engagera dig i något meningsfullt, har god ansvarsförmåga och tycker om att instruera och leda andra.

Vi erbjuder:

Ett viktigt och meningsfullt uppdrag, ett trevligt socialt sammanhang, många glada skratt och en relevant utbildning

 

Just nu behöver vi instruktörer till:

Nacka start 7 juni kl. 17.30 (måndagar och onsdagar)
Sollentuna start 7 juni kl. 18.00 (måndagar och onsdagar)
Rinkeby start 7 september kl. 17.00 (tisdagar och torsdagar)

För mer information kontakta anna.asplind@cykelframjandet.se

 

Genom att engagera dig som cykelinstruktör kan du få möjligheten att hjälpa fler att uppleva frihet på cykel. Du får gå en kostnadsfri instruktörsutbildning där du får lära dig mer om Cykelfrämjandets metod. Kurserna innehåller både praktiska och teoretiska moment och som instruktör är du med och lär ut, stöttar och peppar deltagarna på deras väg mot ett cyklande liv. Kurserna bidrar till ökad mobilitet, självkänsla och en mer aktiv tillvaro.

 

Instruktörsutbildning

Under 2016 har vi i Cykelfrämjandes Storstockholms krets anordnat 23 cyklingskurser med cirka 500 elever. Vi har personer i kö som vill lära sig cykla och därför behövs fler instruktörer till vårens cykelkurser. Vi söker folk med olika inriktningar bl.a.. anpassare av cykeln, banläggare, uppmuntrare och huvudansvariga. Så alla kan hitta sin nisch. En cykelkurs består av sex tillfällen under ungefär 3 veckor. Kan du inte vara med vid varje tillfälle så gör det inget men det är bra om du kan vara med på så många träffar som möjlig. Det är också roligt att följa elevernas utveckling.

Insturktörskursen omfattar cirka 4 timmar och är upplagd enligt följande:

– Start med något att äta
– Genomgång av hur en cykelkurs kan vara upplagd
– Övning i att leda kurs (presentation, uppvärmning, affirmationer).
– Paus med kaffe
– Indelning i grupper. Praktisk träning i om hur man anpassar en cykel till eleven, skruvar av och på trampor och hur man sänker sadlar m.m.
– Hur balansera, hålla löst i styret, hur lära ut att bromsa…. Medveten cykling! Hur gör du när du går av och på en cykel?
– Avslutning med utvärdering.

Kontakt och anmälan till Cykelinstruktörskurserna:

Eva Lind-Båth
Cykelfrämjandet i Storstockholm
e-post: eva.lind-bath@telia.com
tel. 08- 649 01 86, mobil 076 816 55 29