Medlemsmöte i Linköping

5837299644_7ec0ba95e7_oI måndags hölls det medlemsmöte i Linköping. Det är styrelsens ambition att nå ut i länet och vad passar då bättre än att hålla det första mötet för året i länets cykelhuvudstad? Agneta hade ordnat med fika och kvällen inleddes med mingel och fika. Martin, vår ordförande och Magnus inledde samtalet med att presentera Cykelfrämjandet Östergötland från nystarten och de första åren.

Därefter presenterade styrelsen sig och de “ansvarsområden” som respektive styrelsemedlem har. Övriga mötesdeltagare presenterade sig och bland närvarande fanns bla Naturskyddsföreningen och Linköpings kommun representerade. Magnus läste upp delar av enkäten från sommarens Cykeln dag i Trädgårdsföreningen och de frågor som hade inkommit där överensstämde till viss del med vad de Linköpingsbor närvarande på mötet sade, “separerad gång- och cykeltrafik” exempelvis. I Linköping kommer det under vår/försommar kallas till samråd gällande ny plan för innerstaden. Ett arbete där vi gärna vill bidra.

13244671_10208085385064764_3479346375494524916_nVidare pratades det om skapande av arbetsgrupper i Linköping. En första sådan skulle kunna vara kring “lära-cykla kurser”. Det fanns intresse bland de närvarande och vi håller fortsatt kontakt med kommunen för att ta vid arbetet.

Vidare diskuterades frågor som: Hur växer vi i Linköping? Vad kan deltagarna bidra? Hur syns vi i Linköping?

Många frågor, många ideer och en riktigt positiv stämning under kvällen där vi talade om en konkret aktivitet för att ta vid efter mötet. CF-Ö och kommunen går ut och söker intressenter till cykelkurser. En kurs som kan avslutas med en cykeltur, kanske tillsammans med Naturskyddsföreningen.

Vi kan se framtiden an med tillförsikt!

/Magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *